Eurajokelaisortopedi leikkasi harjoituspelissä loukkaantuneen Leo Komarovin

Leo Komarov on nähty liigakaukaloissa edellisen kerran kaudella 2008-09. Kuva: Iiro Lehtonen

Eurajokelaisortopedi Lasse Lempainen tunnetaan nykyään jo urheilutähtien leikkauksista. Maananantaina hänen potilaanaan oli HIFK:n kokenut jääkiekkohyökkääjä Leo Komarov.

Peräti 14 vuoden KHL-, NHL- ja SHL-kierrokseltaan kotimaiseen liigaan palannut Komarov, 36, loukkaantui viime keskiviikkona pelatussa HIFK:n ja HPK:n välisessä harjoituspelissä.

Vamman todettiin vaativan leikkaushoitoa, ja alustavan arvion mukaan Komarov on neljä kuukautta sivussa peleistä.

– Erittäin ikävä tilanne Leon kannalta. Tämä on se lajin nurja puoli ja loukkaantuminen on aina sattumien summa. ”Leksan” tuntien hän varmasti palaa kaukaloon entistä vahvempana ja täynnä virtaa ensi vuoden puolella, kommentoi HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen tiedotteessa.

Maanantai-iltana Komarov julkaisi Instagramissa yhteiskuvan itsestään Lempaisen kanssa. Kuvassa hän seisoo kyynärsauvoihin tuettuna.

– Leikkaus meni hyvin, ja onneksi mulla on yksi maailman parhaimmista lääkäreistä Lasse Lempainen tässä hommassa mukana Pitkään olen saanut pelata vammoitta ja nyt oli näköjään mun vuoro, Komarov kirjoitti julkaisussa.

– Näille ei oikein voi mitään muuta kuin toivoa parasta, sillä vammat ikävä kyllä kuuluvat urheiluun.

HIFK tiedotti maanantaina, että se ei Komarovin loukkaantumisesta huolimatta suunnittele uusia pelaajahankintoja.

– Joukkue on rakennettu sillä periaatteella, että mikäli joku loukkaantuu, se avaa toisille pelaajille mahdollisuuden. Haluamme nähdä kauden aikana sisäistä kasvua joka osaltaan puskee koko ryhmää eteenpäin, Salmelainen kommentoi.