Euralainen laittoi historiankirjat uusiksi - Titta Keinäselle kova karatevoitto Marokossa

Titta Keinänen otteli Marokossa uransa parhaat kisat. Seuraavaksi edessä on EM-mitalin tavoittelu toukokuussa Serbiassa. Kuva: Petri Kuosmanen

Minkälainen tunne on tehdä historiaa? Kysymyksen voi esittää nyt Titta Keinäselle, joka teki viikonloppuna suomalaista karatehistoriaa.

Euralainen voitti ensimmäisenä suomalaisena kovatasoisen Karate K1 Premier Leaguen osakilpailun Marokon Rabatissa.

– En tiedä, tajuanko edes mitä tuli tehtyä. En voi muuta sanoa kuin, että hienolta tuntuu, Länsi-Suomen kotimatkalta tavoittama Keinänen iloitsi.

Premier Leaguen taso nousi täksi kaudeksi entisestään, kun kiristyneiden sääntöjen myötä vain maailmanrankingin 50 parasta voivat olla ylipäätään varmoja osallistumisestaan.

Vielä alkukaudesta Keinänen joutui jännittämään paikkansa myötä, mutta sittemmin ranking on noussut jo sijalle 11. 

Keinänen ottelee yli 68-kiloisten sarjassa. Hän kukisti Rabatissa Italian Alessia Coppola Netin 3–2, Sveitsin Ramona Bruederlin tuomariäänin 5–0, Turkin Meltem Hocaoglun tuomariäänin 3–2, Kreikan Eleni Xatziliadoun tuomariäänin 3–2 ja Espanjan Laura Palacio Gonzalezin pistein 5–2.

Vastustajista kolme viimeistä ovat MM-mitalisteja.

Finaalissa Palacio Gonzalezia vastaan Keinänen onnistui kolmen pisteen arvoisessa päähän kohdistuneessa potkussa vain 15 sekuntia ennen ottelun loppua. Espanjalainen pyrki vielä tasoittamaan Keinäsen 3–2 johdon, mutta Keinänen yllätti hänet kahden pisteen arvoisella vartalopotkulla

– Voi sanoa, että varsinkin se finaali oli elämäni ottelu. Kaikki muutkin olivat tosi jänniä, Keinänen myhäili.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.