Euralaissoutajalle täysi potti SM-kisoista

Tanja Jantunen oli taas mestaruusvauhdissa. Kuva: Ari Ilola

Euralaissoutaja Tanja Jantunen saavutti täyden potin eli neljä kultamitalia, kun pienpuuveneiden sprintti- ja normaalimatkojen Suomen mestaruuden jaettiin Jyväskylässä.

Kisarupeama alkoi lauantaina naisten parisoudun 1 000 metrin kisalla, jonka Jantunen souti parinsa Marketta Lambergin kanssa. Kaksikko nappasi U-radalla soudetun kisan kultaa kolmen sekunnin erolla.

Päivän toisena starttina Jantusella oli pienveneviestin avausosuuden veto. Hän toi joukkueensa Takon Soutajat vaihtoon 16 sekunnin johdossa, ja lopulta voittomarginaaliksi muodostui 18,8 sekuntia.

Sunnuntaina kisamatkat pitenivät, ja Jantusella oli edessään kaksi kymmenen kilometrin kisaa. Naisten yksinsoutu oli hänen hallintaansa alusta loppuun, ja voitto irtosi 24 sekunnin erolla.

Parin tunnin palauttelun jälkeen vuorossa oli sekaparisoudun kisa, jonka Jantunen souti vakiosoutuparinsa Pekka Mäkelän kanssa. Kaksikko vei kultaa kahden minuutin ja 14 sekunnin erolla seuraaviin.

– Yksinsoudun pyöritin melko korkealla keskisykkeellä ja ulosmittasin soututehot järvelle. Sekaparisoutu kulki kuitenkin sen jälkeen jopa helpon oloisesti ja soutu oli nautinnollista, Jantunen kommentoi.