Euran lentopallotähti odotetusti mukana Suomen EM-joukkueessa – uusi seura löytyi Ranskasta

Piia Korhonen haluaa johdattaa Suomen jatkoon alkulohkosta EM-kisoissa. Kuva: Lentopalloliitto

Ranskaan siirtynyt euralaislentopalloilija Piia Korhonen on odotetusti mukana Suomen EM-kisoihin lähtevässä joukkueessa. Päävalmentaja Tapio Kangasniemi valitsi hakkuriosastolle myös toisen euralaistaustaisen pelaajan, LP Viestissä Suomen mestaruuden voittaneen Iina Andrikopouloun.

Lentopalloliiton tiedotteesta selvisi myös Korhosen uusi seura, joka on ranskalainen Pays d’Aix Venelles. Korhonen paljasti jo heinäkuun alussa Alasatakunnan haastattelussa tehneensä sopimuksen uuteen maahan, mutta sopimus pysyi piilossa kuukauden päivät.

Korhonen, 24, siirtyy Etelä-Ranskaan italialaisesta kakkosliigajoukkueesta Volley Hermaea Olbiasta. Ulkomailla Raikun kasvatti on edustanut myös saksalaista Dresdner SC:ssä.

Korhonen kertoi Satakunnan Kansalle, että hänellä oli mahdollisuus palata myös Saksaan, mutta vuoden sopimus Ranskan pääsarjaan vei voiton.

– Valitsin joukkueen pitkälti valmentajan perusteella. Kuulin Michael Madsenilta, että monella pelaajalla on tosi kova luotto Alessandro Oreficeen, Korhonen selvitti.

Maajoukkuetoveri Madsen työskenteli Oreficen alaisuudessa Cannesissa kaudella 2018–19.

– Haluan nähdä urani aikana useampia maita ja Ranska vaikutti tähän väliin sopivan freesiltä vaihtoehdolta. Pelaajalistojen perusteella sarja on tosi tasokas, Korhonen sanoi.

19. elokuuta Romaniassa alkaviin EM-kisoihin Korhonen on linjannut Suomen tavoitteeksi jatkopaikan alkulohkosta. Turkin EM-kisoissa vuonna 2019 Suomi palasi naisten arvokisaetsradille 30 vuoden tauon jälkeen ja otti yhden voiton Ranskasta.
 

Naisten maajoukkue lentopallon EM-kisoihin 2021

  • Passarit: Katja Kylmäaho, LP Kangasala, Kaisa Alanko, Nantes VB (Ranska).
  • Hakkurit: Piia Korhonen, Venelles (Ranska), Yasmine Madsen, Hämeenlinnan Lentopallokerho, Iina Andrikopoulou, LP Viesti.
  • Yleispelaajat: Ronja Heikkiniemi, LP Kangasala, Emmi Riikilä, Hämeenlinnan Lentopallokerho, Salla Karhu, Bekescsaba Röplabda (Unkari), Suvi Kokkonen, Nantes VB (Ranska).
  • Keskipelaajat: Anna Czakan, LP Viesti, Michaela Madsen, Hämeenlinnan Lentopallokerho, Daniela Öhman, Hämeenlinnan Lentopallokerho.
  • Liberot: Netta Laaksonen, LP Viesti, Laura Penttilä, JymyVolley.
  • Päävalmentaja: Tapio Kangasniemi.
  • Suomen alkulohko-ottelut Romanian Cluj-Napocassa: 19. 8. Ruotsi–Suomi, 20. 8. Suomi–Hollanti, 21. 8. Suomi–Ukraina, 23. 8. Turkki–Suomi, 24. 8. Romania–Suomi.
  • Ennen EM-kisoja Suomi pelaa Ranskan Lavalissa kolme ottelua Ranskaa vastaan 13.–15. elokuuta.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Lentopallosivusto ylistää Piia Korhosta yhdeksi parhaista ulkomailla pelaavista suomalaisista – euralainen palasi Italiassa pelikentille nilkkavaivan jälkeen

Vain tilaajille Korona kiusaa kovavireisen Korhosen sarjaa Italiassa

Vain tilaajille Euran maajoukkuetykki löysi uuden seuran Italiasta

Vain tilaajille Maajoukkuepelaaja Piia Korhonen teki itse saksalaisseuralleen selväksi, että nyt on aika vaihtaa maisemaa: "Olisi kiva nähdä jotain kokonaan uutta"

Vain tilaajille Hetki, jolloin päävalmentaja tiesi, että Piia Korhonen pystyy koviin ratkaisuihin – ”Silent Killer” kiskaisi maajoukkuekapteenin uima-altaaseen