Euran Pallon kasvatti Leicesterin paitaan

Jutta Rantala siirtyy Englantiin. Kuva: Eetu Setänen

Köyliöläinen Jutta Rantala lähtee valloittamaan jalkapallourallaan uusia kuvioita, sillä hän siirtyy kaksivuotisella sopimuksella Englannin pääsarjassa WSL:ssä pelaavaan Leicesteriin.

Euran Pallon kasvatti on viime vuodet pelannut Ruotsissa. Hän siirtyy Leicesteriin Vitt-sjöstä ja on aiemmin edustanut myös Kristianstadsia.

– On jännittävää päästä pelaamaan uuteen liigaan maail-man parhaita pelaajia vastaan. Kulttuuri täällä on minulle uutta, ja odotan sen kokemista innolla, Jutta Rantala kommentoi Leicesterin tiedotteessa.

Rantala, 23, pelasi EuPassa viimeksi vuonna 2013. Suomen pääsarjassa hyökkääjä edusti NiceFutista, TPS:ää, FC Honkaa ja HJK:ta ennen ulkomaankierrostaan.

Hiljalleen hän on ottanut paikkansa myös Suomen naisten maajoukkueesta. Rantala on pelannut 17 A-maaottelua ja viimeistellyt niissä viisi maalia.

Rantala teki debyyttinsä Helmareissa vuonna 2020 ja oli mukana EM-kisoissa 2022.

Suomalaispelaajista viime viikolla WSL:ään siirtyi Olga Ahtinen, joka liittyi Eveliina Summasen seuraan Tottenhamiin. Liverpoolissa pelaa Emma Koivisto. WSL:n kausi alkaa 1. lokakuuta.