Euroopan mestaruus maksoi hintansa - Marika Teini joutuu jättämään kisat kesken

Marika Teinin piti suunnistaa Sveitsin EM-kisoissa neljä matkaa, mutta urakka jäi puoliväliin loukkaantumisen takia. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Keskiviikkona suunnistuksen Euroopan mestaruuden keskimatkalta voittanut Marika Teini joutuu jättämään EM-urakan kesken.

Teinin kisaohjelmaan olisi kuulunut vielä viesti ja pitkä matka, mutta keskimatkan kilpailussa loukkaantunut jalka ei kestä kisaviikon jatkamista. Teini lentää perjantaina kotimaahan.

- Eilen lentolippuja varatessa mietin, mitä jos jalka on huomenna jo parempi. Nyt on selvää että, jos en tänään vieläkään pysty astumaan jalalle, niin en minä sillä huomenna juokse. Kotiinlähtö tuntuu nyt hyvältä, sillä pääsen nopeammin tutkimuksiin, Teini kertoo Suunnistusliiton tiedotteessa.

Teini loukkasi jalkansa keskimatkan puolivälissä hypätessään ojassa olevaan terävään kiveen.

Jalasta otettiin röntgenkuvat kilpailun jälkeen. Murtumia ei löytynyt.

Kotimaassa vuorossa on vielä magneettikuvaus, jossa selvitetään onko jalassa jotain muita vaurioita.

-Tällä hetkellä jalassa ei ole leposärkyä ja toivon parasta. Onneksi MM-kilpailuihin on vielä pitkä aika. Ei kun korvaavan treenin pariin vaan, toteaa Teini, joka tunnustautuu aikaisempien loukkaantumisten takia harjaantuneeksi vesijuoksijaksi ja kävelykeppien käyttäjäksi.

MM-kisat suunnistetaan elokuussa Latviassa. EM-kisaviikko puolestaan jatkuu välipäivän jälkeen lauantaina juostavalla viestillä