Ex-korihai Ongjen Kuzmic koomassa vakavan auto-onnettomuuden jäljiltä

Kymmenisen vuotta sitten Uudenkaupungin Korihaita ja Rauma Basketia edustanut serbisentteri Ongjen Kuzmic loukkaantui vakavasti auto-onnettomuudessa sunnuntaiaamuna Prijedorin lähistöllä Bosnia-Herzegovinassa.

Telegraphin mukaan hän on koomassa. Lehden uutisen mukaan Kuzmicilla on vammoja päässään ja rinnassaan, ja hänet kuljetettiin helikopterilla Belgradin sairaalaan saamaan tehohoitoa. 

Kuzmicilla on murtumia kasvoissaan ja leuassaan, ja hänet on asetettu hengityskoneeseen.

Kuzmic, 29, oli aamulla palamassa häistä ystävänsä Bogdan Ilicin kanssa, kun hän ajoi Porschellaan kolarin vastakkaiseen suuntaan matkalla olleen BMW:n kanssa. Tie oli onnettomuushetkellä sateen takia liukas.

Kuzmic saapui Suomeen junioripelaajana ja edusti Korihaita vuoteen 2010 saakka. Uudestakaupungista hän jatkoi matkaansa bosnialaiseen KK Celikiin ja suuntasi Espanjan kautta NBA-seura Golden State Warriorsin paitaan, jossa hän voitti NBA-mestaruuden keväällä 2015. Yhdysvalloissa Kuzmic oli voittamassa myös NBA:n kehitysliigan mestaruutta.

NBA-mestaruuden jälkeen Kuzmic palasi Eurooppaan ja on sen jälkeen edustanut eri maiden suurseuroja. Kreikassa hän pelasi Panathinaikosissa, Serbiassa Crvena Zvezdassa ja viime kaudet Espanjassa Real Madridissa.

Hän on saanut juhlia Kreikan cupin voittoa, Serbian cupin ja liigan mestaruuksia, Adrianmeren liigan mestaruutta ja Euroliigan mestaruutta. Serbian maajoukkueen kanssa hän saavutti EM-hopeaa vuonna 2017.