FC Raumalle maukas viimeisen minuutin voittomaali Oulussa – pelaajavalmentaja luottaa pelien turvallisuuteen tyhjien katsomoiden edessä: "Meillä ei ole onneksi sama ongelma kuin jääkiekossa"

Raumalaiset olivat lauantaina Oulussa matkassa kokoonpanolla, joka olisi noudattanut kireämpiäkin kokoontumisrajoituksia.

Monet palloilusarjat ovat Suomessa koronavirustilanteen takia tauolla, mutta futsalissa Liigat ja Ykköset voivat pyöriä. FC Rauma oli lauantaina Oulussa matkassa kokoonpanolla, joka olisi noudattanut kireämpiäkin kokoontumisrajoituksia.

Raumalaisten ryhmässä olikahdeksan pelaajaa, joista heistäkin pelaajavalmentaja Jere Kyrkkö oli pakannut pelikamat matkaan vain näön vuoksi.

Vajaan kahden kentällisen voiminkin raumalaiset hakivat maukkaan vierasvoiton kellarikerroksen FC OPA:sta Ykkösen ottelussa. Niila Asunmaa sinetöi illan toisella maalillaan loppulukemat 3–4 (1–1) ottelun viimeisellä minuutilla. Monista maalintekopaikoista tolppien väliin osuivat myös Verneri Pietilä ja Jesse Wallenius.

– Kun näin, että vastustaja ottaa maalivahdin pois ja hakee ylivoimalla voittomaalia, tuli hymy suupieliin. Silloin tiesin, ettemme tätä peliä ainakaan häviä. Nyt on mukava lähteä Raumalle, Kyrkkö maiskutteli.

Jossain toisissa olosuhteissa FC Rauma olisi pysähtynyt myös Raahessa pelaamassa AS Moonin vieraana, mutta ei tällä kertaa. Raahen liikuntahalli on suljettu kaupungin koronatilanteen takia.

Parikymmentä tartuntaa kahden viikon sisään sai kaupunginjohtaja Ari Nurkkalan puuttumaan peliin, vaikka käytännössä tiloistaan päättää Raahen Liikuntahalli Oy. AS Moonilta päätös kysyy luovuutta harjoitusten toteuttamiseen.

– Meidän joukkueet ovat niin hyviä, että ne pärjäävät pikkuisen huonommassakin tilanteessa, Nurkkala naurahti paikallislehti Raahen Seudulle.

– Onnea sinne, Kyrkkö tokaisi.Rajoitukset ovat kiristyneetkin Oulussakin, mutta siellä sai pelata ilman katsojia.

– Meillä ei ole onneksi sama ongelma kuin jääkiekossa, että tyhjille katsomoille pelaamisesta tulisi persnettoa.Kyrkön mukaan pelata käytännössä pitääkin, sillä kevään ohjelma on niin tiukka, että pelisiirtoja on vaikea toteuttaa.

– Ei siellä ollut paikalla kuin toimitsijat ja pelaajat. Luotan, että jokainen joukkue noudattaa turvallisuusohjeita. Jos jossain joukkueessa olisikin tartunta, se on sitten vain huonoa tuuria. Ei tässä nyt pelkäämään ruveta, Kyrkkö sanoi.