Fera B-tytöt nappasivat pudotuspelihaaveet omiin käsiinsä

Pudotuspeleihin mielivä Fera B haki tärkeät kaksi pistettä Hämeenkyröstä.

| Päivitetty

Rauman Feran B-tytöt ovat joutuneet tyttöjen Superpesiksessä tilanteeseen, jossa vain voitot enää pelastavat joukkueen pudotuspelirajan paremmalle puolelle. Joukkueen mahdollisuudet jatkopeleihin saivat uutta pontta torstaina Hämeenkyrössä, kun raumalaisjoukkue kukisti Räpsän supervuoron jälkeen jaksoin 2–1 (2–3, 6–2, 1–0).

– Tämä oli äärettömän iso voitto kovaan paikkaan, hehkutti Feran pelinjohtaja Marko Lomppi.

Hän kertoo ottelun avausjakson olleen molemmilta joukkueilta varsin nihkeä. Lyöntivuorot pysyivät lyhyinä, eikä kumpikaan oikein saanut sisäpelistään otetta.

Toisen jakson alkuun kotijoukkue iski kaksi juoksua, mutta sitten Fera otti ohjat haltuunsa.

– Lyöntipelimme toimi tänään. Toisella jaksolla löimme järjestäen hyvillä lyönneillä juoksuja.

Kovassa vireessä oli etenkin Tinja Töyrylä, joka pamautti kolme juoksua. Jokeri Julia Valtanen säesti Töyrylää kahdella juoksullaan.

Supervuorossa Fera sai juoksunsa vapaataipaleella.

– Voiton arvoa nostaa se, että Räpsä sai tasoittavallaan heti kärjestä palottoman ajon. Mutta me kestimme sen hienosti, Lomppi sanoi.

Kahdella kolmen pisteen voitolla pudotuspeleihin

Kahden pisteen voitolla Feran B-tytöt nousivat jo kahden pisteen päähän pudotuspelirajasta, kun raumalaisilla on jäljellä kaksi ottelua.

Lohkosta pääsee kolme parasta suoraan pudotuspeleihin ja neljäs karsii Hyvinkäätä vastaan paikastaan.

Edellä olevista joukkueista neljäntenä olevalla Vaasalla on kaksi peliä, ja kolmantena olevalla Porilla yksi peli, joka on juuri Vaasaa vastaan.

Raumalaisjoukkue matkasi ottelun jälkeen Tampereelle Varalaan yöksi, ja jatkaa sieltä Lappeenrantaan, jossa kohtaa perjantaina Pesä Ysit.

Sen jälkeen on jäljellä vielä vieraspeli lohkokakkosta Roihua vastaan.

– Sijat kahdesta viiteen ovat tässä vielä täysin auki. Mutta se on varmaa, että kahdella kolmen pisteen voitolla olemme jatkossa, Lomppi laski.