Fera haki toisen välierävoiton Vähästäkyröstä - B-tyttöjen pesäpallokulta menee Raumalle tai Poriin

Feran B-tytöt löivät voitonringin pystyyn Vähänkyrön pesäpallostadionilla.

Rauman Feran B-tyttöjen pesäpallon Suomen mestaruuden edessä on enää yksi este. Se este on Porin Pesäkarhut.

Fera varmisti tyttöjen Superpesiksen finaalipaikkansa maanantaina kaatamalla Vähänkyrön Viestin toistamiseen. Lukemat Vaasan kupeessa olivat 0–2 (1–6, 5–6).

Feran pelinjohtaja Joni Järvinen pelkäsi hieman etukäteen, millaisen edun pienen paikkakunnan joukkue saa esimerkiksi tuomareilta ja kotiyleisöltä.

Peliä oli kyllä saapunut katsomaan Vähänkyrön pesäpallokentälle kauden ennätysyleisö, 316 katsojaa.

Viesti nostikin tasoaan viime torstaina Raumalla pelatusta avausvälieristä, mutta tuomaritoiminnasta tai yleisön käytöksestä Järvisellä ei ollut purnattavaa.

– Samanlaisia sijoittumisvirheitä ei tullut ulkopelissä ja he löivätkin paremmin, varsinkin toisella jaksolla, Järvinen kertoi.

Ottelun kolmostilanteet menivät vielä suhteellisen tasaisesti 19–23, mutta Fera otti juoksijaa kolmospesältä kotiin tehokkaammin.

Sisäpelitehoille pääsivät Venla Olli (1+2/1), Vilma Heinola (2/2), Tinja Töyrylä (2/1), Julia Valtanen (2/0), Senna Sinisalo (1/0), Mette Henriksson (1/0), Heini Viitanen (0/3), Jasmin Andreasen (0/2), Aino Tanhua (0/2) ja Jemina Akkanen (0/1).

– Venla pelasi todella hyvän pelin ulkon ja sisällä ja sai ansaitusti ykköspalkinnon. Myös Heini, Tinja ja Senna keräsivät hyvät kärkilyöntiprosentit, Järvinen kehaisi.

Koska ilmatkin ovat kohdillaan, Fera yritti ehdottaa, että taistelu SM-kullasta alkaisi jo perjantaina Raumalla.

Tämä ei kuitenkaan Pesäkarhuille käynyt, joten finaalit pelataan ensi viikolla tiistaina Raumalla, torstaina Porissa ja tarvittaessa sunnuntaina Raumalla.

Järvinen uskoi, että satakuntalaisten välinen finaali houkuttelee ihmisiä katsomoon niin Raumalla kuin Porissakin.

– Välimatka ei ole ongelma, se taittuu aika nopeasti, Järvinen naurahti.

Hän sen hyvin tietää, koska on kulkenut koko kauden Porista Raumalle valmentamaan.