Fera johti jaksoja 0–4 ja 0–6, mutta voitto jäi pohjoiseen: "Yleisö varmasti viihtyi"

Kempeleen Kiri ja Rauman Fera pelasivat Superpesiksen keskikastissa värikkään ottelun, josta irtosi pisteitä molemmille joukkueille.

Jos joukkue johtaa pääsarjapesäpallossa jaksoja juoksuin 0–4 ja 0–6, voisi olettaa, että kyseinen joukkue on myös ottelun voittaja. Rauman Feralle nuo johtolukemat eivät kuitenkaan riittäneet kuin yhteen pisteeseen lauantain vieraspelissä Kempeleessä.

Kotijoukkue Kiri kiri avausjaksolla vielä neljän juoksun takaa ohi ja rutisti supervuorossa lisäpisteen itselleen. Superpesiksen keskikastin joukkueiden värikäs ottelu päättyi lukemiin 2–1 (5–4, 1–6, 1–0).

– Ei tämä pelinjohtajan silmin varmaan niin hyvältä näyttänyt, mutta yleisö varmasti viihtyi. Hyvin kasasimme kuitenkin itsemme ekan jakson jälkeen, Feran pelinjohtaja Erno Tuomainen tiivisti lehdistötilaisuudessa.

Lehtinen taituroi

Avausjakoson hahmot olivat monipuolisella lyöntivalikoimallaan loistanut Feran Meea Lehtinen ja Kirin tykkijokeri Tiia Valtanen. Lehtisen lyönnit upposivat niin väliin kuin etukenttäänkin siihen malliin, että kotipesään tulivat kahdesti Aino Tanhua ja kertaalleen Ilona Hakoniemi.

Kun Lehtisen perässä Pinja Arbelius tuli vielä tähteille ja iski Jasmin Andreasenin kotiin, jakso näytti olevan kahden vuoroparin jälkeen paketissa.

Yhden kaaosmaisen ulkovuoron jälkeen Feralla oli kuitenkin päällä jo paniikki. Kirin 1–4-kavennus lipsahti räpylästä, 2–4-juoksussa Sarkkirannan sininen hiekkatekonurmi petti polttajan jalkojen alta, ja 3–4-kotiutuksessa pallo pomppasi kiinniottajan yli läpilyönniksi.

Kotijoukkueen kotiutuskuningatar Tiia Valtanen käytti hurmoksen hyväkseen, pamautti kahden palon tilanteessa kakkosrajasta läpi ja ratkaisi jakson.

Valtanen ratkaisi

Toisella jaksolla Fera ei jättänyt enää mitään samanlaisen sattuman varaan, vaan takoi lukemiksi 0–6 ennen kotijoukkueen ainoaa juoksua.

Jakson herkkupala oli etenijäjokeri Miia Puolakan kolmosrajasta tyhjään kenttään lyömä komea pomppukunnari, eikä Pinja Arbeliuksen ajolähtöön kaivama yllätysnäppi paljoa hävinnyt.

Lyöntivireensä löytänyt jokeri Eveliina Kesti löi jakson juoksuista kolme, Iida Lomppi yhden. Ykköskärjessä Tanhuan lisäksi Hakoniemelle sekä jokereille Puolakalle ja Jannikka Lilluselle kirjattiin kaksi tuotua juoksua kullekin.

Supervuorossa Kesti sai ratkaistavaksi kahden palon ajolähdön, mutta hänestä ei tullut sankaria vanhalla kotikentällään. Sen viitan nappasi lopulta Tiia Valtanen, joka iski ratkaisujuoksun kotiuttamalla Senni Korhosen. Hetkeä aiemmin Fera oli selvinnyt kuin ihmeen kaupalla Korhosen rajapuhkaisusta ilman juoksua, kun pallo pysähtyi mainostaulun tolppaan.

Kolmostilanteiden (19–18) valossa tulos oli ehkä oikeutettu, mutta Feralla olisi ollut oiva mahdollisuus repiä pudotuspeliviivalla lisää eroa takana tuleviin Joensuun Mailaan ja Helsingin Roihuttariin.

– Harmittaa, kun päästettiin kaveri ekalla jaksolla peliin mukaan omilla virheillä, noitui kapteeni Kesti.Hymy huulilla kotiin

Sunnuntaina Feralle on kuitenkin tarjottimella täydet kolme pistettä, kun vieraskiertue jatkuu pelinjohtaja Erno Tuomaisen kotiseudulle Siilinjärvelle. Tuomaisen entinen seura SiiPe ei ole saanut kauden 12 ottelusta vielä voittoakaan. Kotona Tuomainen suunnitteli piipahtavansa tuttu hymy huulillaan.

– Vaihtolyönnit, osittain kotiutuslyönnit ja iloinen ilme otetaan mukaan. Jätetään se harmittelu tänne, lupsakka savolainen ilmoitti.