Fera kiinnitti nuoren huippulukkarin myös ensi kaudeksi – ”Ihan mahtava fiilis”

Ilona Hakoniemen jatkosopimus julkistettiin Feran tiistain ottelun aikana. Hakoniemi valittiin viime viikolla myös tyttöjen Itä-Länsi-otteluun. Kuva: Elmeri Elo/AOP.

Taskussa jatkosopimus, tuore Itä–Länsi-valinta ja pitkään metsästetty kolmen pisteen voitto – ei ihme että Feran lukkaria Ilona Hakoniemeä hymyilytti tiistaina Mailattaret-ottelun jälkeen.

– Ihan mahtava fiilis jäädä juhannustauolle, kun tuli voitto ja sopimuskin on julkaistu. Ei tarvitse enää pitää suuta kiinni, Hakoniemi säteili.

Oliko sopimusta siis joutunut pitämään pitkäänkin salassa?

– No ei. Ehkä viikon olen tiennyt, että jatkan. Mutta kivempi, että nyt kaikki muutkin tietävät, 18-vuotias lukkarilupaus naurahti.

Fera julkaisi Hakoniemen, 18, sopimuksen tiistain Mailattaret-ottelun toisella jaksolla Feran ensimmäisen lyöntivuoron jälkeen. Jollain tapaa kuvaavaa Feran 2–0 (6–3, 10–2) -voittoon päättyneessä ottelussa oli, että heti sopimuksen julkistamisen jälkeen Hakoniemi otti lyömässä käyneestä Mailattarien lukkarista Venla Tanhuasta ristin ykköspesälle.

– Kyllä sitä aina ajattelee, että jes, kun saa vastustajan lukkarista ristin. Mutta ei se julkistus suuresti peliini vaikuttanut, vaan koko ajan oli hyvä fiilis.

Itä–Länsi odottaa

Joka tapauksessa Hakoniemi oli tiistain ottelussa kentän paras lukkari. Se ei ole ihan pieni meriitti, sillä Venla Tanhua valittiin naisten Itä–Länsi-otteluun. Hakoniemi taas esiintyy heinäkuussa Tampereella toisessa tyttöjen arvo-ottelussaan.

– Tietysti sitä aina kilpailee vastustajan lukkarin kanssa ja haluaa olla pelissä tätä parempi. Mutta nämä ovat pelikohtaisia juttuja. Valinta oli Venlalle ansaittu, Hakoniemi väisti kehut.

Hakoniemen mukaan jatkaminen Ferassa oli tässä vaiheessa uraa luonnollinen ja käytännöllinen valinta.

– Käyn Uudenkaupungin lukion kolmatta luokkaa, ja elämäntilanne on muutenkin sellainen, että on parasta olla täällä. Koen, että minulla on Feralle annettavaa ja Feralla minulle.