Feralla naisten joukkueessa koronatartunta, sunnuntain Manse-peli peruttu – "Sitä ei tulla siirtämään, sillä päivät eivät riitä"

Feran naisten superpesisjoukkue on asetettu karanteeniin koronatartunnan vuoksi. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press

Feran naisten superpesisjoukkueessa on todettu sunnuntaina koronavirustartunta, ja joukkue on asetettu karanteeniin. Samalla sunnuntaina pelattavaksi kaavailtu kotiottelu Mansea vastaan on peruttu.

– Sitä ei tulla siirtämään, sillä päivät eivät riitä. Käytännössä se tarkoittaa, että siirrytään pistekeskiarvoon, Feran puheenjohtaja Sanna-Leena Jokinen painottaa.

Saman kohtalon kokee Feran tiistaille kaavailtu vierasottelu Pesä Ysejä vastaan. Sen jälkeen raumalaisilla on jäljellä vielä kaksi runkosarjakamppailua eli ensi viikonlopun kamppailut Joensuun Mailaa ja Hyvinkään Tahkoa vastaan.

Altistuneita on alustavan arvion mukaan 20, ja heidät on asetettu kymmenen päivän karanteeniin. Nykyisten käytäntöjen mukaan karanteeni on mahdollista purkaa kuuden päivän jälkeen negatiivisella koronatestillä.

– Jos tuuri käy, pääsemme pelaamaan lauantaina. Se on teoriassa mahdollista, Jokinen laskee.

Tartunta vaikuttaa myös Feran B-tyttöjen kauden jatkumiseen. Joukkueen jatkopelien on tarkoitus käynnistyä maanantaina ja jatkua torstaina kotiottelulla.

– Kokoonnumme vielä tänään ja käymme läpi, onko meillä joukkuetta. Edustuksessa pelaavat B-tytöt eivät tule niitä pelejä pelaamaan, Jokinen huomauttaa.

Fera kohtasi perjantaina Otanlahdessa Kirittäret. Myös jyväskyläläisten joukkue on todettu altistuneeksi koronatartunnalle, joten sunnuntaille kaavailtu Kirittäret–Mynämäki-ottelu peruttiin vain reilu tunti ennen sen suunniteltua alkamisaikaa.