Feran B-tytöt nappasivat ensimmäisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen

Raumalaiset saivat finaalisarjan katkolle Otanlahteen.

Feran B-tytöt eivät kumarrelleet Kempeleen Kirin kotikenttäetua vaan nappasivat ensimmäisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen.

Raumalaiset olivat SM-finaalien ensimmäisessä ottelussa supervuoron kautta parempia lukemin 1-2 (5-2, 0-2, 1-5).

Avausjaksolla Fera aloitti ja lopetti Elisa Paunan tuomilla juoksuilla. Ensimmäisen löi Sylvi Pellonperä, ja toiseen Kempeeleen lukkari tarjoili vapaataipaleen. Raumalaisonnistumisten välissä KeKi kuitenkin teki viisi juoksua ja vei jakson.

Toisella jaksolla kotijoukkue ei saanut Feran ulkokentästä ensimmäistäkään juoksua. Kun Lotta Lindroos pystyi kotiuttamaan Ella Kuusiston ja Julia Valtanen Jasmin Andreasenin, haettiin pelin ratkaisu supervuoroparista.

Sisällä aloittanut Fera oli siinä tyrmäävä. Tinja Töyrylä pommitti kunnarin ja kotiutti Andreasenin, ja kun vielä Senna Sinisalo sai lyötyä kotiin Pellonperän ja Kuusisto sekä Valtasen että Iida Lompin, kamppailu näytti ratkenneen.

Kempele rakensi omalla sisävuorollaan ajolähdön, ja Tiia Valtanen pystyi kotiuttamaan Tuija Ahosen, mutta Feran voittoa kotijoukkue ei pystynyt enää uhkaamaan.

Tappio oli Kempeleelle ensimmäinen syksyn pudotuspeleissä. Hallikaudella hopeaa saavuttanut joukkue on ollut vahva läpi kesän ja voittanut sekä alku- että jatkosarjan.

Kahden hopean jälkeen kultakantaan mielivä Fera pääsee yrittämään ottelusarjan katkaisua keskiviikkona kotikentällään, sillä mestaruuteen riittää kaksi voittoa.

Kamppailu Otanlahdessa käynnistyy kello 16.30.