Feran B-tytöt uuden pelinjohtajan komennossa kotiturnaukseen: "Lopputurnauspaikka on ehdoton tavoite"

Viime vuoden Feran B-tyttöjen hopeajoukkueesta Tinja Töyrylä (vas.) pelaa lauantain halliturnauksessa, mutta Julia Valtanen (keskellä) ei. Kuva: Esa Urhonen

Rauman talviharjoitteluhallissa pelataan lauantaina pesäpallon B-tyttöjen alkuturnaus. Feran B-tytöt lähtevät uuden pelinjohtajan Joni Järvisen komennossa hakemaan paikkaa hallikauden SM-lopputurnaukseen.

– Se on ehdoton tavoite, Järvinen toteaa.

Alkuturnauksessa Feraa vastaan asettuvat Porin Pesäkarhut, Hämeenkyrön Räpsä ja Seinäjoen Maila-Jussit. Järvinen odottaa tiukkaa vääntöä lohkovoitosta.

Koska lopputurnaus pelataan 17.–18. maaliskuuta Porissa, Pesäkarhujen osallistuminen alkulohkoon tuo oman mausteensa.

Emäntäjoukkueena Pesäkarhut on joka tapauksessa mukana lopputurnauksessa. Raumalta kahdeksan parhaan joukkueen sakkiin selviää lohkovoittaja ja mahdollisesti lohkokakkonen.

– Muut alkulohkot on pelattu, mutta pisteitä on turha lähteä etukäteen laskemaan. Joka peliä täytyy lähteä voittamaan, Järvinen linjaa.

Fera saa kotiturnaukseen mukaan edustusjoukkueen mukana harjoittelevat Tinja Töyrylän, Susanna Uusitalon ja Jasmin Andreasenin. Sen sijaan Julia Valtanen on heittämässä keihästä Tampereen talvimestaruuskisoissa.

– Nämä ovat kuitenkin arvokkaita kokemuksia joukkueelle, kun saadaan myös edustusjoukkueen pelaajat mukaan.

Pelinjohtaja luottaa Feran ulkopeliin, mutta kaipaa tehoja sisäpeliltä.

– Ulkopeli on toiminut harjoituspeleissä hyvin. Sisäpeliltä toivon, että näemme iloista, reipasta ja rohkeaa lyöntipeliä. Että saisimme joukkueen lyöntivoiman käyttöön, Joni Järvinen pohtii.

Järvinen tuli Feran pelinjohtajaksi täksi kaudeksi Porista. Aiemmin hän on valmentanut nuorempia junioreita.

– B-tyttöjen kanssa toimiminen on ollut omalla tavallaan mukavan haastavaa. Pelaajat eivät enää purematta niele kaikkia visioita, mutta motivoitunutta porukkaa on ilo vetää, Järvinen toteaa.

Feran B-tytöt SM-alkuturnauksessa:

  • B-tyttöjen pesäpallon hallikauden viimeinen SM-alkuturnaus pelataan Rauman talviharjoitteluhallilla lauantaina 3.3.
  • Otteluohjelma: klo 9 Fera–Seinäjoen Maila-Jussit, klo 10.45 Porin Pesäkarhut–Hämeenkyrön Räpsä, klo 12.30 SMJ–Pesäkarhut, klo 14.15 Räpsä–Fera, klo 16 SMJ–Räpsä, klo 17.45 Fera–Pesäkarhut.
  • Feran joukkue: Jasmin Andreasen, Jemina Akkanen, Vilma Heinola, Mette Henriksson, Sofia Koski, Ella Kuusisto, Nelli Saarela, Senna Sinisalo, Aino Tanhua, Tinja Töyrylä, Mandi Ussa, Susanna Uusitalo, Heini Viitanen. Pelinjohtajat Joni Järvinen ja Janne Henriksson.