Feran kakkosjoukkueelle jälleen tappio - sarjaporras vaihtuu suomensarjaan

Feran kakkosjoukkue voitti vain 5 peliä 22 runkosarjaottelustaan. Kuva: Iiro Lehtonen

Tuomari viheltää pilliinsä pelin päättymiseksi. Feran kakkosjoukkueen pelaajat kävelevät vaisusti kohti kiilaa. Kaikkien ilmeiltä paistaa hämmennys.

Viimeinen peli sen ratkaisi, että joukkueen sarjataso putoaa Ykköspesiksestä pykälän alaspäin.

– Tämä on ollut ihan järkyttävää ja käsittämätöntä. En oikein edes tiedä, miten tätä kommentoisi, napauttaa joukkueessa pelannut Heini Viitanen kamppailun tauottua.

Viitasen mukaan viimeinen peli Helsingin Roihua vastaan kuvaili aika hyvin sitä, mikä koko kaudella oli ongelmana.
Fera murtui vastoinkäymisistä nopeasti, eikä löytänyt enää tunnetta taistella otteluiden voitosta. Ottelu päättyi lopulta 0-2 (0-9, 1-3)

Lauantaina Roihu paketoi ottelun jo avausjaksolla niin vakuuttavasti, ettei Fera päässyt missään vaiheessa kunnolla haastamaan.

– Alku notkautti meidät. Pieniä pilkahduksia ehkä oli, mutta eivät ne riitä, kun kokonaisuus ei ole todellakaan kasassa. Palaset vain hajoilivat, siksi ei homma ole toiminut, Viitanen sanoo.

Hänen mukaansa ilme on ollut koko kauden samanlaista. Alkukaudella alkanut tappioiden putki veti tunnelmat maihin, eivätkä muutamat hyvät pelit kääntäneet tilannetta.

– Välillä on ollut ihan hyvää peliä, mutta sitten joukkoon mahtuu täydellisiä floppeja. Kaikki nukkuvat eikä kukaan saa mitään aikaiseksi.

Vaikka pelillisesti Feran kakkosjoukkueen sarjataso vaihtuu, voi seura hakea Ykköspesiksen paikkaa kabinetista. Ykköspesis laajentuu tulevaksi kaudeksi kahden kahdeksan joukkueen sarjaksi, johon avataan viisi paikkaa jakoon täydennysmenettelyllä.