Feran murskanneen Kirittärien pelinjohtaja mietti jopa sisävuorojen väliin jättämistä – "Joku siitä olisi kuitenkin pahoittanut mielensä"

Feran Niina Nukarinen valittiin joukkueensa parhaaksi pelaajaksi. Kuva: Juha Sinisalo

Jyväskylän Kirittärien pelinjohtaja Jussi "Nalle" Viljanen alkoi vilkuilla kesken lehdistötilaisuuden puheenvuoron kelloaan. Hän alkoi harmitella, miten pitkäksi peli venyi, vaikka päättyi suoraan kahdessa jaksossa.

– Mietin jopa, että millainen huuto tulisi jos emme olisi pelanneet viimeisiä sisävuoroja. Joku siitä olisi kuitenkin pahoittanut mielensä, ja siitä olisi saanut Twitteristä lukea, Viljanen virnuili.

Runkosarjan ykkösjoukkueen pelinjohtaja saattoi kuulostaa äkkiseltään ylimieliseltä 0–6 ja 1–7 -luvuin päättyneiden jaksojen jälkeen.

Viljanen olisi kuitenkin halunnut antaa pelaajilleen lepoa ennen pudotuspelejä, sillä viimeisellä ottelulla ei ollut Kirittärille merkitystä. Joukkue oli jo varmistanut runkosarjan voiton.

– Mieli teki vähän säästää pelaajien jalkoja. Se oli tärkeä teema, ja vaihtotilanteissa vaihdoimme pääsääntöisesti kovilla lyönneillä.

– Toinen vaihtoehto olisi ollut jättää muutama pelaaja kotiin, mutta halusin pitää rungon yhtenäisenä, Viljanen perusteli.

Vaikka Kirittäret olisi jättänyt jaksoilla muutaman sisävuoron pelaamatta, ei ottelun tulos olisi luultavasti siitä muuttunut. Sen verran ylivoimainen vierasryhmä Otanlahdessa oli.

Avausjakso oli Feralle murheellinen. Joukkue loi avausvuorossa kaksi kolmostilannetta, mutta ei onnistunut kääntämään tilanteita juoksuksi.

Sen jälkeen vieraat eivät antaneet raumalaisille mitään mahdollisuutta. Fera ei saanut yhtään kolmostilannetta, kun taas Kirittäret loi paikkoja ja löi juoksuja.

Toisella jaksolla Fera pysyi yhden vuoroparin vieraiden matkassa, kunnes ulkokenttä alkoi vuotaa. Taululla oli nopeaan tahtiin erittäin selkeät lukemat.

– Ei bensa riittänyt tänään. Olimme ihan lampaita taas. Ei ole varmaan koskaan koppareilta mennyt noin paljoa, en tiedä mitä siellä tapahtui, Feran pelinjohtaja Tuomo Pekkala hämmästeli.

Vaikka runkosarjan ykkönen esitteli Raumalla väkevää lyöntiarsenaalia, antautui Feran ulkokenttä muutaman kerran turhankin helposti.

Pekkala kommentoi pelin jälkeen, että juuri vahvaa takatilannetta joukkue tulee tarvitsemaan puolivälierissä Manse PP:tä vastaan.

Joukkueet aloittavat sarjan sunnuntaina Tampereella, Raumalla pelataan keskiviikkona 15. elokuuta. Kolmas puolivälierä Tampereella on lauantaina 18. elokuuta.