Feran tappioputki katkesi valtavaan riemuun – ”Kerrankin kääntyi meille”

Helpottava voitto Seinäjoella ratkesi erikoisella tavalla. Meea Lehtinen (11) epäonnistui viimeisessä lyönnissään, mutta Ilona Hakoniemi (3) karkasi kotiin harhaheiton turvin. Arkistokuvassa myös numero 7 Julia Ruoho. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press

Kolme yötä kaiken muuttaa voi. Lauantaina Rauman Fera hävisi naisten Superpesiksessä sarjajumbo Kempeleen Kirille heikon toisen jakson takia. Tuolloin pelinjohtaja Erno Tuomainen harmitteli, että monesti hyvän avausjakson jälkeen Feran ote on lopahtanut.

Tiistaina Seinäjoella kaava näytti toistuvan – mutta Fera oli päättänyt, että enää näin ei tapahdu. Fera nappasi kaksi pistettä mukaansa jaksoin 1–2 (2–3, 4–2, 0–1).

Avausjaksolla Feran Eveliina Kesti kotiutti Miia Puolakan ja Iida Lomppi Ilona Hakoniemen. Jakson ratkaisuksi jäi Aino Tanhuan toisen vuoroparin tasoittavalla tyhjään kenttään lyömä kunnari. Tanhua yllätti Seinäjoen kopparit täysin korkealla lyönnillään.

Toista jaksoa Fera johti 2–1, kunnes Seinäjoen Maiju Mäntylä iski Feran takakentästä kunnarin ja tavallisen, ja Aino-Kaisa Mantere yhden juoksun. Jakso emännille 4–2.

Supervuoroparissa Feran ulkokenttä oli terästä. Seinäjoelta kävi lyömässä vain viisi pelaajaa. Hulda Alanen nappasi erittäin tärkeän palon kakkoselta, ja lyömään tullessaan Feralle riitti voittoon yksi juoksu.

Se tuli erikoisella tavalla. Kahden palon tilanteessa lyömään tullut Meea Lahtinen saatteli ensin Hakoniemen kolmoselle ja yritti viimeisellä lyönnillään nostaa kopin. Lyönti jäi Seinäjoen polttolinjaan, ja hetken Lahtisen palo ykköselle ja kotiutuslyöntikisa näyttivät varmoilta. Seinäjoen polttaja heitti kuitenkin lujaa ohi ykköseltä, ja Hakoniemi karkasi kotiin.

Feran kaarella käyntiin räjähtäneistä karkeloista näki, että tätä voittoa oli kaivattu. Takana oli viiden ottelun tappioputki.

– Fiilis oli katossa. Voittoa on haettu pitkään. Oli vähän sellainen olo, että kerrankin kääntyi näin päin, Erno Tuomainen iloitsi.

– Toivottavasti tästä ei nyt tullut mitään ulospuhallusta, vaan iso annos uskoa siihen, että tästä se lähtee, pelinjohtaja jatkoi.

Tuomaisen mukaan Fera ei nyt pelannut toista jaksoa huonosti.

– Vastustaja vaan löi kerran läpi. Mutta usein, kun toinen jakso on kääntynyt vastustajalle, meillä on fiilis vähän kadonnut. Nyt ei. Superin alkaessa sen aisti, että tämä muuten hoidetaan, Tuomainen koki.

Tuomaisen mukaan usko välittyi nyt joukkueesta alusta loppuun.

– Naamat olivat hymyllään koko ajan ja ääntä piisasi. Saattaa muuten piisata paluumatkalla bussissakin!