Fiksu pelaaminen toi tärkeät kolme pistettä Pallo-Iiroille – "Meillä pysyi luotto omaan tekemiseen tosi kovana"

Voittoja haetaan edelleen, vaikka sarjapaikka varmistuikin, näki alakerran työmyyrä Jami Halminen.

Pallo-Iirot nappasi perjantai-illassa varsin helpottavan kotivoiton miesten Kakkosen B-lohkossa, kun se kaatoi vierasjoukkueen Hämeenlinnan Jalkapalloseuran maalein 2–1 (1–1).

– Joo, kyllä mä luulen että pisteet varmistivat sarjapaikan, pähkäili puolustuksen työmyyrä Jami Halminen.

Halmisen mielestä Pallo-Iirot pelasi ihan fiksusti, vaikka alku olikin puolustajan mukaan haastavaa.

Tuhlattu ja onnistunut rankkari

Pallo-Iiroilla oli mahdollisuus siirtyä nopeasti johtoon, kun HJS:n Toivo-Elmeri Supperi sai pallosta osuman käteensä rangaistusalueella. Tilanteesta vihellettiin rangaistuspotku kotijoukkueelle. Maalitykki Elias Ahde ei kuitenkaan saanut palloa HJS-vahti Joonas Immosen selän taakse.

17 minuuttia myöhemmin pallo olikin sitten raumalaisten maalissa, kun Eetu Pellikka pääsi yllättämään Henri Saarisen.

Oikeus ja kohtuus kuitenkin toteutui avauspuoliajan lopussa, kun jo useamman kerran maalipuita kolisuttanut kokenut Juuso Aalto sai vuorostaan yrittää maalata pilkulta. Aalto ei erehtynyt, joten tauolle mentiin tasanumeroissa 1–1.

– Vaikka kaveri saikin sen ensimmäisen maalin, niin kyllä meillä pysyi luotto omaan tekemiseen tosi kovana, jutteli Jami Halminen pelin jälkeen.

– Hallitsimme peliä kuitenkin koko ajan.

Kolhuja tulee, kun kovaa pelaa

Hallinta jatkui toisellakin puoliajalla, vaikka numerollisesti ei ehkä niin luulisi. Pallo-Iirot sai kuitenkin lopulta värkättyä voittomaalin, kun Aaro Salonen pelasi hienosti Ahteelle vapaaseen paikkaan ja kapteeni merkkautti aikakirjoihin kauden 14. osumansa.

HJS yritti kuitenkin loppuun saakka kammeta tasoihin ja sai useammankin paikan. Pallo-Iirojen puolustus kuitenkin kesti.

Halmisella on tapana pelata puolustuksessa joka tilanne loppuun asti ja välillä tulee kolhujakin.

– Aina kun pelaa kovaa, niin kolhuja tulee, Halminen kommentoi hymyssä suin.

Välillä Halmisen lapikkaasta lähtee myös mallikaita pitkiä avauksia.

– Siellä oli nyt hyvin tilaa ja molemmilta puolilta löytyi hyviä sekä nopeita pelaajia, viittasi Halminen muun muassa kapteeni Ahteeseen ja yritteliääseen Otto Salmensuuhun.

Lisää voittoja hakusessa

Pelejä on vielä jäljellä. Seuraavaksi on edessä reissu Paraisille PIF:n vieraaksi.

– Edelleen lähdetään jokaisesta pelistä voittoja hakemaan. Yritetään nyt kumminkin nousta sarjataulukossa ylöspäin, Halminen naulasi.