Lukko sorvasi yllättävän jatkosopimuksen vahvasti esiintyneelle kanadalaispelaajalleen

Gabriel Fontaine pysyy Raumalla. Kuva: Kimmo Mäkeläinen

Gabriel Fontaine on esiintynyt niin vakuuttavasti, ettei ole varsinaisesti edes uutinen, että Lukko on kiinnittänyt hänet loppukaudeksi. Fontaine pelasi Lukossa sopimuksella, jossa oli marraskuun maaottelutaukoon ulottunut try-out-pykälä.

Otteet olivat niin vakuuttavat, että Lukko päätyi tekemään saman tien Fontainen kanssa sopimuksen myös kaudesta 2023–24.

– Fontaine on pelannut pirun hyvin, tuonut paljon jämäkkyyttä ja voittavaa sentteripelaamista sekä pystynyt myös tekemään maaleja. Kaiken kaikkiaan hyvä jätkä, myös pukukopissa. Ja aina kun pitää seuraavaakin kautta miettiä, päätin neuvotella agentin kanssa, haluaisiko pelaaja tehdä samalla ensi kaudeksikin sopimuksen, Sahlstedt sanoo Lukon verkkosivuilla.

- Aika nopeasti ja kivuttomasti päästiin niissä neuvotteluissa maaliin: unohdettiin pelkkä loppukauden sopimus ja saman tien rustattiin ensi kaudeksikin nimi alle. Saimme näin yhden tärkeän palasen ensi kauden joukkueeseen kiinnitettyä. Tyytyväinen tietenkin olen: Gabriel on viihtynyt hyvin ja tykkää olla täällä, minkä vuoksi oli jo tässä vaiheessa valmis tekemään jatkosopimuksen.

Fontaine on viihtynyt Raumalla hyvin ja pelikin on sujunut eurooppalaisessa kaukalossa miehen omia odotuksia paremmin. 17 pelaamassaan ottelussa hän on jo nakuttanut tehot 6+4=10.

– Joukkuekaverit ovat mahtavia, organisaatiossa hommat toimii erinomaisesti ja kaikkinensa Lukko on minulle erittäin hyvä paikka pelata juuri nyt. Siksi olen sopimukseen todella tyytyväinen. Raumalla on hyviä lounaspaikkoja ja kahviloita, joissa voimme viettää porukalla aikaa yhdessä ja kaikki on todella lähellä – nekin asiat vaikuttivat positiivisesti päätökseen, Fontaine toteaa.

– Oli yllättävää, että peli lähti rullaamaan Suomessa näinkin hyvin. Vielä on toki varaa parantaa. Nyt, kun tiedän, että olen osa tätä joukkuetta ensi vuoteen asti, haluan todella jatkaa pelejä pitkälle kevääseen ja antaa ihan kaikkeni auttaakseni pitämään kärkipaikkamme kauden loppuun saakka.