Frans Tuohimaa tulikuuman SaiPan lukkona

Iso ottelu. Tulikuuma SaiPa-vahti Frans Tuohimaa haluaa näyttää parhaat puolensa Rinkelinmäellä. Kuva: Jukka Rautio.

Yhdellä pelaajalla on poikkeuksellisen kovat näyttöhalut, kun HPK ja SaiPa kohtaavat tänä iltana Rinkelinmäen kiekkopyhätössä.

Hän on loistovireen löytänyt SaiPa-vahti Frans Tuohimaa.

Tuohimaa tuli Hämeenlinnaan suurin toivein vuonna 2013 ja teki HPK:n kanssa kahden vuoden sopimuksen. Yhteiselo jäi kuitenkin vain 19 ottelun mittaiseksi.

Suurin "syyllinen" oli Suomen ehdottomaan eliittiin pompannut aisapari Juuse Saros. Tuohimaa kypsyi nopeasti portin avaamiseen ja lähti Sportin kautta Pohjois-Amerikkaan.

Nyt Tuohimaa on Lappeenrannassa ja torjuu paremmin kuin koskaan. Hänet valittiin juuri SM-liigan kuumimmaksi pelaajaksi kahdella viikolla peräkkäin.

SaiPa reagoi nopeasti kultakimpaleensa loistoesitykseen. Perjantaina julkistettu jatkosopimus takaa, että Tuohimaa vartioi lappeenrantalaisjoukkueen maalia myös ensi kaudella.

SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä osoittautui tällä viikolla kylmäpäiseksi taktikoksi. Kun SaiPa kävi Tapparan vieraana, Lehterä peluutti veskarina liigakasteensa saanutta Niclas Westerholmia.

– Pitää ajatella liigaa 60 pelin kokonaisuutena. Silloin on puntaroitava, mitä on raavittavissa kotiin minäkin iltana, Lehterä perusteli Tuohimaan lepuuttamista.

Samalla kävi ilmi, että SaiPa on satsannut tällä viikolla nimenomaan Jukurit- ja HPK-peleihin. Tapparaa vastan oli jalkeilla niin raihnainen ryhmä, että pisteille pääsy olisi edellyttänyt pientä ihmettä.

Perjantain Jukurit-voitto todisti, että Lehterä taisi vetää oikeasta narusta.

HPK menetti perjantaina kahden maalin johtonsa Nordiksella ja sortui IFK:ta vastaan pitkälti jäähyihin.

Nyt hämeenlinnalaisjoukkueella on kotiyleisön edessä pienimuotoisen pakkovoiton paikka kolmen peräkkäisen tappion jälkeen.

Kokoonpanoa on muokattu uuteen uskoon junioritähti Kristian Vesalaisen jouduttua sairastuvalle.

Valmentaja Antti Pennanen kertoi HPK:n nettisivuilla, että Vesalaisen vamman vakavuus nähdään maanantaisen magneettikuvauksen jälkeen.

Pennanen on siirtänyt Harri Kainulaisen keskeltä laitaan ja nostanut kokoonpanoon tänään liigakasteensa saavan Niilo-Kustaa Määtän. Sentteri on aloittanut A-junioreiden kauden lähes piste per peli tahdilla. Nyt hän saa tilaisuutensa isommissa ympyröissä.

HPK:n kokoonpano:

Janne Lahti-Robert Leino-Eetu Tuulola

Jere Innala-Oula Palve-Teemu Turunen

Miro Ruokonen-Otto Paajanen-Harri Kainulainen

Jaakko Turtiainen-Niilo-Kustaa Määttä-Mikko Lehtonen

Joonas Lehtivuori-Jesper Lindgren

Markus Niemeläinen-Petteri Nikkilä

Niklas Friman-Miro Karjalainen

Roope Laavainen

Emil Larmi (Antti Karjalainen)

SaiPan kokoonpano:

Topi Nättinen-Cody Kunyk-Ahti Oksanen

David Goodwin-Elmeri Kaksonen-Jonatan Tanus

Kim Strömberg-Ville Koho-Bastien Maia

Roy Radke-Henry Maarnela-Joni Nikko

Urho Vaakanainen-Brett Carson

Kalle Maalahti-Per Savilahti-Nagander

Jere Sneck-Lasse Lappalainen

Markus Kojo

Frans Tuohimaa (Niclas Westerholm)