Fredrik Norrena torjui Lukon

SM-liigan jumbo TPS yltyi maalivahtinsa Fredrik Norrenan (39 torjuntaa) johdolla pelaamaan tehokkaan viikonlopun. HPK kukistui perjantaina ja lauantaina joukkue löi Lukon 1–0.


Ottelu oli Norrenalle kauden ensimmäinen nollapeli. TPS puolestaan pystyi ensi kertaa kaudella voittamaan kahdesti peräkkäin. Jumbosijalla joukkue toki majailee edelleen.


Ulkomaalaisvahvistukset löivät ottelun ratkaisun ensimmäisessä erässä ylivoimalla. Brian Willsie ampui maalin Steven Seigon ja Dan Sextonin esityöstä.


Liigan pistepörssin kärjessä oleva Dan Sexton kiitteli pelin jälkeen faneja siihen tyyliin, että hänen siirtonsa KHL:ään tuntuu varmalta. Mies itse ei asiaa vahvistanut, mutta ei kovin jyrkästi kieltänytkään. KHL:n siirtoikkuna sulkeutuu keskiviikkona. TPS:n osalta asiaa ei kommentoitu.


– Tämä oli meiltä hieno taisteluvoitto. Norrenan rooli oli tietysti tärkeä, mutta koko puolustuspeli oli hyvin uomissaan, sai TPS:n valmentaja Kai Suikkanen kerrankin iloita.


Lukon käskijä Risto Dufva ei vaatteita repinyt tappion takia.


– En voi syyttää, etteikö joukkue olisi yrittänyt, mutta jäällä oli väsyneitä miehiä. Raskas kolmen päivän Oulun matka viikolla verotti selvästi voimia, Dufva selvitti.

Lisää ottelusta sunnuntain Länsi-Suomessa.