Korihait viettää rauhallista viikkoa. Joukkueen edellinen peli oli lauantaina Kauhajoella, ja tämän viikon ainut matsi on sijoitettu sunnuntaille.
Toki samaan aikaan amerikkalaispelaaja Kenney Funderburk tekee lähtöä. Hän on vielä Uudessakaupungissa, mutta ei varsinaisesti kuulu enää Korihaiden joukkueeseen.
– Päätös tehtiin jo joku aika sitten. Hän on hoitanut pari tuurauskeikkaa sen jälkeen, kun potkut oli jo annettu, Korihaiden toiminnanjohtajan tehtäviä hoitava Kalle Klotz paljastaa.
Korihaiden kahdessa viime pelissä Funderburk ei enää pelannut. Sitä ennen hän oli mukana kokoonpanossa, koska Julius Brooksin pelilupa oli jumissa Costa Ricassa ja Matthew Gibson kärvisteli pelikiellossa.
– Se osoittaa hänen asennettaan. Samalla se osoittaa, että emme me kauhean tylysti antaneet kenkää. Hän halusi pelata ne pelit, Klotz kertoo.
Funderburkista tuli samalla uusi lenkki Korihaiden epäonnistuneiden jenkkivahvistusten ketjuun. Kauden Uudessakaupungissa aloittaneista ulkomaalaispelaajista jäljellä on enää Sean O’Brien.
Suoraan yliopistomaailmasta repäisty nuorukainen oli kaiken lisäksi Korihailta riskihankinta. Hän on kuitenkin täyttänyt ruutunsa enemmän kuin hyvin.
– Sean on ollut meille erinomainen hankinta. Hinta–laatu-suhde on kohdannut. Samoin riski, joka ekan vuoden ammattilaisen kanssa on ollut, on kohdannut, Klotz luonnehtii.
Toinen vastaava haku oli sudanilaisaustralialainen Deng Deng. Hänet Korihait kuitenkin laittoi syrjään jo lokakuussa. Profiilihankinnoiksi kaavaillut Chaz Williams ja Juan Pattillo ovat myös poissa. Eri syistä tosin.
– Williams oli ok takamies, mutta sitten tyttäret rupesivat reagoimaan kotimaassa. Mutta sen jälkeen kun Gibsonin kanssa oli jo tehty sopimus, Williams soitti, että hän haluaisi takaisin, Klotz valottaa.
Siinä kohtaa Korihailla oli jo uusi takamies, ja pienikokoinen amerikkalainen päätyi Islantiin.
Juan Pattillo on luku sinänsä. Iso jenkki todisti jälleen, että hän osaa laittaa palloa sukkaa. Kun Pattillo lähti Korihaista, hän oli koko Korisliigan paras pistemies.
Kovilla tilastoilla mies oli aiemmin pelannut Salon Vilppaassa. Tilastot eivät kuitenkaan kerro kaikkea.
– Faktahan on se, että kun nuo ukkelit tulevat pelaamaan sillä palkalla, mitä meillä on varaa maksaa, niin kyllähän niissä jotain vikaa on, Klotz täräyttää.
– Joku kompromissi pitää silloin hyväksyä. Jos katsotaan Pattilloa, niin jos jätkällä on tuollaiset taidot ja se pelaa näissä kehissä, niin kyllähän siinä jotain pimeää pitää olla. Ja se oli se pää.Lyhyimmän visiitin Uuteenkaupunkiin teki Quinton Chievous. Hänet Klotz tuomitsi nopeasti virherekrytoinniksi.
– Jos ajattellaan näitä kahta, niin Funderburk oli ihan ok kaveri, mutta vääränlainen meille. Tämä Q-ukko oli niin pimeä, että en ole ikinä nähnyt, Klotz heittää.
Chievous kutsui itseään tuttavallisesti nimellä ”Q”.
– Vuonna 1980–81 aloitin liigassa. Kyllä tää pöllöin oli minkä mä olen nähnyt, Klotz lataa.
Korihaiden viimeisintä kolme amerikkalaishankintaa ovat uuden valmentajan Damion Dantzlerin käsialaa. Tarkoitus myös on, että nämä kolme jäävät kauden viimeisiksi siirroiksi.
Matthew Gibson oli varma valinta. Hän oli jo näyttänyt osaamisensa kotimaisilla kentillä ja halusi juurtua suomalaiseen yhteiskuntaan.
Laitahyökkääjä Kevin Bracy-Davis ja sentteri Julius Brooks olivat Dantzlerin riskivetoja.
– Hän tykkäsi mitä näki. Uskoi, että he pärjää tässä sarjassa. Bracy-Davis on ollut hintansa väärti, ihan erilainen kuin nämä kaksi edellistä vesseliä, Klotz kuvailee.
– Brooks taas – ei ollut enää ihan hirveesti maksaa. Tulijoita ei siinä kohtaa ollut jonoksi asti. Selvästi keskenkuntoinen hän oli, kun tänne tuli. Katsotaan nyt, kummoseen kuntoon tulee ennen kuin kausi loppuu käsiin.
Klotz pitää pienen tauon ja huokaa.
– Tämmöinen kausi tällä kertaa.
Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.