Gagnon ja Vahalahti pohjustivat Lukon pronssijuhlat

Rauman Lukko voitti pronssiottelussa SaiPan niukasti mutta ansaitusti 3–2 (0–1, 2–1, 1–0). Lukon illan tehomies oli Aaron Gagnon, joka saalisti pisteet 1+2.


Himmeimmät mitalit maistuivat ainakin äänekkäälle kotiyleisölle, ja kyllä pukukopissakin juhlamieltä alkoi löytyä, vaikka finaaleista tippuminen varmasti otti koville.


Rokki soi ja hikiset miehet läpsivät toisiaan olalle. Pronssijuhlat jatkuivat myöhemmin raumalaisessa yökerhossa.


– Saatiin kaudella kuitenkin ihan arvokas loppu. Vaikka tunnelma välierien jälkeen murenikin ja harmitti hirveästi, niin päätettiin lyödä kuitenkin kaikki tänään peliin. Aika moni seura ei kuitenkaan pelaa mitaleista, kertoi Lukon avausosuman tehnyt Jerry Ahtola.


– Viime kauden hävitystä pronssipelistä jäi aika paha maku suuhun. Nyt on paljon parempi fiilis.


Myös Lukon voittomaalin isä, kultakypärä Ville Vahalahti, sai hänkin aikaiseksi jo vähän hymynkaretta huuleen.


– Hyvä, että ei menty sentään enää jatkoajalle. Kiva tässä on kausi päättää voittajajoukkueen kopissa, raumalaisilta ”Meidän Ville” -liikanimen saanut pistepörssivoittaja jutteli.


– Mestaruutta lähdimme hakemaan ja pienestähän se finaalipaikka jäi kiinni. Harmitus oli lauantaina suuri. Saimme kuitenkin ladattua itsemme tähän peliin.


Vahalahti kehui tämän kauden Lukkoa sitkeäksi porukaksi.


– Vaikeuksia oli välillä, mutta aina sieltä tultiin takaisin.


– Itsellä lyö pää nyt aika tyhjää. Tässä on aika istua alas ja huilata. Oli aika kova paketti tämä kausi. Näin vanhalla pelaajalla kestää jonkin aikaa palautua. Pelatessa ei niinkään rasitusta huomaa, mutta jälkeenpäin kyllä, tunnusti ensi kaudellakin Lukon paitaa kantava paraislainen.