Generous loukkasi kätensä harjoituspelissä Vaasassa

Lukko sai lisää toipilaita pakkiosastolleen perjantain harjoitusottelussa Vaasan Sportia vastaan, kun puolustaja Matt Generous väänsi ikävän näköisesti kätensä. Hän törmäsi taklaustilanteessa laitaan huonossa tasapainossa ja loukkasi olkapäänsä.


– Todennäköisesti ei mennyt luita poikki ja nivelsidevammasta puhutaan. Eihän se hirveän hyvältä näytä, kun pelikin jää kesken, joten on varmaan hiukan aikaa sivussa treenivahvuudesta, Lukon joukkueenjohtaja Mika Kuosmanen selvitti.


Generous menee jatkotutkimuksiin maanantaina.


Lukon pakistosta on sivussa jo valmiiksi aivotärähdyksen jälkioireista kärsivä Tommi Kovanen ja käsileikkauksesta toipuva Jesse Virtanen.


– Virtanen toipuu aikataulussa ja hänen pitäisi olla kontaktikunnossa lokakuussa. Eri asi on sitten, kuinka kauan pelikuntoon pääseminen kestää, Kuosmanen kertoi.


Kovasen tilanteessa ei ole tapahtunut merkittävää edistymistä. Hän harjoittelee edelleen erillään joukkueesta, ja 38-vuotiaan pakin uran jatko on edelleen vaakalaudalla.


Sportia vastaan debyyttinsä edustusjoukkueen puolustuksessa teki A-junioreista nostettu Jere Rantala, joka pelasi Roni Viirlaksen pakkiparina.


Lukko voitti Vaasassa voittolaukauskilpailun jälkeen 1–2 (0–0, 1–1, 0–0, 0–1). Lukon maalin varsinaisella peliajalla teki Filip Riska Otto Honkaheimon syötöstä. Ratkaisevan voittolaukauksen viimeisteli Lauri Tukonen.


Lukko oli jättänyt useita avainpelaajia kotiin Vaasan reissulta. Kokoonpanosta puuttuivat muun muassa Petteri Nummelin, Ville Vahalahti, Aki Uusikartano ja Ilkka Mikkola.


Lukon maalilla oli torjuntavuorossa Oskari Setänen.