Generous: Tappelut siistisivät peliä SM-liigassa

Sen, että Lukko hävisi kotonaan Ässille 0-4, voi kuitata osin porilaisten huikealla vireellä. Ässät on voittanut kaikki muutkin vastustajansa. Mutta sitä, että seuraavassa kotipelissä tuli kuokkaan 0-5 KalPalta, onkin jo vaikeampi selittää.

Lukon joukkue istui tuon viime keskiviikon ottelun jälkeen pitkään Äijänsuolla. Oliko kyse kriisipalaverista?

-          En nyt sanoisi niinkään. Joukkuepalaveri se oli. Puhuimme tietyistä asioista. Niistä en puhu sen enempää, joukkueen sisäisiä asioita.

-          Lauantaina HIFK:ta vastaan pelasimme mielestäni jo paljon paremmin, vaikkei tulos (2-4) sitä kerrokaan. Jos jatkamme samalla tavalla, voittoja kyllä tulee, vakuutti Generous.

Jääkiekko on puhuttanut kovasti suomalaisia. Onko SM-liiga liian väkivaltainen?

-          Väkivaltainen? Ei minusta.

Oletko nähnyt rumia taklauksia tällä kaudella?

-          Muutamia törkeitä taklauksia on ollut. Esimerkiksi se, jossa Tommi Kovanen loukkaantui, ei ollut millään muotoa puhdas taklaus. Sellaiset pitäisi saada kitkettyä pois.

Eivätkö SM-liigan pelaajat kunnioita tarpeeksi toisiaan?

-          Se on hyvä kysymys. Ehkä jossain määrin näkyy kunnioituksen puutetta. Se voi johtua siitä, ettei SM-liigassa ole enää tappeluita ollenkaan. Jos olisi, pelaaja tietäisi joutuvansa vastaamaan teoistaan. Pohjois-Amerikassa on totuttu ajattelemaan, että tappeluun joutumisen pelko siistii peliä.

Mitä SM-liiga voi tehdä, jos tappeluita ei voida yleisen mielipiteen vuoksi kuitenkaan sallia?

-          Kovempia rangaistuksia, pidempiä pelikieltoja silloin, kun taklataan päähän tai selästä. NHL:ssä niin on tehty. Myös pelaajien pitää kunnioittaa toisiaan. Me teemme työtämme, emmekä pysty sitä tekemään, jos olemme sairaslistalla.