Generous: Top 6 -paikoista taistellaan loppuun saakka

SM-liiga on tälläkin kaudella todella tasainen. Kun voitosta saa kolme pistettä, heilahtaa sarjataulukko uuteen asentoon nopeastikin. Tai sitten hitaasti. Lukko aloitti kauden niin huonosti, että kiipeäminen kärkikuusikkoon on kestänyt kauan. Siitäkin huolimatta, että Lukko on ollut sarjan kuumin joukkue jo pitkään.

Juuri nyt asetelma on sellainen, että Lukko nousee varmasti takaisin kärkikuusikkoon, jos voittaa tiistaina HPK:n Äijänsuolla. Lukko on seitsemäntenä ja HPK viidentenä. 

- Tällaisena tämä jatkunee sarjan loppuun saakka. Top 6 -paikoista käydään kovaa taistelua, sanoo Lukon puolustaja Matt Generous.

Hän sai pelata NHL:n työsulun aikana paljon Lukon tanskalaistähtien kanssa. Pakkiparina oli Philip Larsen.

- Hän sai tehdä omaa juttuaan, luistella ja kuljettaa kiekkoa. Minä keskityin puolustamaan, sanoo Generous.

Nyt pakkiparina on Ryan Caldwell.

- Hän perustaa pelinsä syöttämiseen. Puhumme paljon ja tuntuu, että homma toimisi, tuumaa Generous.

Lukon valmentaja Jesse Welling ihmettelee vieläkin, mitä tammikuun tasauspeleissä Turun Palloseuran kanssa tapahtui. Maalit 10-10!

- Maaleja ja laukauksia oli paljon normaalia enemmän. Kahden joukkueen otteluista muodostui nyt tällaiset, sanoo Welling.

Katsomosta on helppo huudella, että maalinteko-ongelmat tuli ratkaistua. Nyt vain palataan tiiviiseen puolustuspeliin, niin hyvä tulee.

- Teoriassa se menee juuri noin. Isoa kuvaa kun katsoo, niin voi olla tyytyväinen viime viikkojen peleihin, summaa Welling.

Janne Keräsen pelikuntoa tarkkaillaan edelleen päivä kerrallaan.

- Kysymysmerkki on pantava myös Jarkko Kauvosaaren perään. Hän loukkasi Turun pelissä, kertoo Welling.

Ei kuitenkaan siinä hurjan näköisessä tilanteessa, jossa Kauvosaari maskimiehenä hääriessään osui joukkuekaveri Josef Strakan laukauksen tielle.