Gordon ja Friberg normaalisti mukana Lukon harjoituksissa - Vahalahden uran jatko kysymysmerkki

Linköping-laina Andrew Gordon selvisi näillä näkymin ilman sairaslomaa KalPaa vastaan tapahtuneesta loukkaantumisesta. Kuva: Elmeri Elo

Tiistaina ottelun KalPaa vastaan kesken jättänyt hyökkääjä Andrew Gordon harjoitteli torstaina normaalisti joukkueen mukana. 

Gordonilla oli tosin kokomaski kasvojensa suojana. Hän sai Kuopiossa kiekon suunsa seudulle ja joutui jättämään ottelun kesken. 

Kanadalainen on Lukossa syyskuun ajan lainalla ruotsalaisesta Linköpingistä. 

Lukon harjoituksissa mukana oli myös keskushyökkääjä Jere Friberg. Friberg loukkaantui elokuussa harjoitusottelussa Vaasassa. 

Lukon joukkueenjohtaja Mika Kuosmasen mukaan sekä Gordon että Friberg ovat niiden pelaajien joukossa, jotka valmennus voi valita kokoonpanoon lauantain kotiotteluun Tampereen Ilvestä vastaan. 

Loukkaantuneena Lukon pelaajista ovat edelleen hyökkääjä Ville Vahalahti ja puolustaja Simo-Pekka Riikola. 

Vahalahti on ollut sivussa viime maaliskuusta lähtien. Hän kertoi Kiekkoareenalle, ettei vamman kuntoutus ole edennyt toivotulla tavalla. 

40-vuotias hyökkääjä myönsi, että pahimmassa tapauksessa jääkiekkoura saattaa olla ohi, mutta hän ei ole heittänyt pyyhettä kehään. 

- Itsellänikin on inhottava olo, kun ei oikein tiedä mitään, Vahalahti sanoi.

Pitsiturnauksessa loukkaantunut Riikola on aloittanut jo jääharjoittelun. Kuosmasen mukaan häntä voisi odottaa pelikuntoon lokakuun ensimmäisellä viikolla.