Hakametsässä nähtiin sinikeltaiset juhlat – Pekka Virta palasi vaihtoaitioon ja Lukko on voiton päässä finaaleista

Lukon päävalmentaja siirtyi pelin lopussa katsomosta vaihtoaitioon antamaan ohjeita aikalisällä.

Lukko ei häkeltynyt, vaikka Tappara pystyi perjantaina ryöstämään raumalaisilta kotiedun. Sinikeltaiset ottivat vahingon saman tien takaisin ja voittivat sunnuntaina Tampereella pelatun ottelun maalein 1-4 (0-1, 0-2, 1-1).

Näin Lukko siirtyi välieräsarjassa 2-1-johtoon ja on voiton päässä finaalipaikasta. Sarja on katkolla maanantaina Hakametsässä.

Sunnuntain kamppailussa Lukko oli vakuuttava alusta asti. Se pystyi maalintekoon heti pelin kuudennella minuutilla, kun Anrei Hakulinen ampui kiekon Christian Heljangon vartioiman maalin ylänurkkaan.

Toisessa erässä Lukko teki kaksi maalia, ja molemmissa oli mukana Aleksi Saarela.

Erän alussa Saarela ryöväsi keskialueella kiekon Tapparan Patrik Virran lavasta ja luisteli upottamaan sen Heljangon kainalosta sisään.

Erän puolivälin tienoilla Saarela pelasi vetopaikan Thomas Gregoirelle, ja kanadalaispuolustajan laukaus painui verkkoon.

Heti kolmannen erän ensimmäisellä minuutille Lukolle sattui vahinko, kun Lukas Klok epäonnistui avaussyötössään. Tapparan kultakypärä Anton Levtchi pääsi katkoon ja sai jatkotilanteesta kiekon maaliin.

Tilanteessa Levtchi ampui tolppaan, mutta kiekko kimmahti maalivahti Lassi Lehtisen jalan kautta yli maalilinjan.

Lopussa Tappara haki tasoitusta ilman maalivahtia, ja Eetu Koivistoinen pääsi viimeistelemään loppunumerot tyhjiin.

Ennen Koivistoisen maalia Hakametsässä nähtiin merkittävä hetki, kun Lukon päävalmentaja Pekka Virta paineli takaovesta vaihtoaitioon antamaan ohjeet aikalisällä. Sen jälkeen Virta palasi katsomoon aition taakse antamaan ohjeita.