Hankalan jakson keskellä tarpovan Lukon päävalmentajalta yllättävä kommentti – "Meillä on vähän kahden kerroksen väkeä suoraan sanoen"

Raumalaisten vaisu vire jatkui myös Seppo Hurmeen juhlapelissä.

Seppo Hurme sai tyylikkäät ja jopa tunteikkaat juhlallisuudet, mutta varsinainen palkinto jäi "Sepin pelistä" ottamatta.

Pudotuspeliunelmastaan pelaava Jukurit päätti juhlia kaukalossa, ja haki Äijänsuolta kaikki kolme sarjapistettä maalein 1–2 (0–0, 0–2, 1–0).

– Seppo kävi avaamassa meidän päivämme, ja kova ukaasi oli, että voittaa pitää. Emme kuitenkaan pystyneet antamaan hienolle ihmiselle ja huoltajalle voittoa, Lukon päävalmentaja Marko Virtanen harmitteli pelin jälkeen.

Totuuden nimissä se ei ollut edes lähellä, vaikka tappionumerot olivat jälleen niukat. Lukko oli ongelmissa avauspelaamisessaan, eikä juuri pystynyt maalitilanteita luomaan.

Mikäli raumalaiset kiekon hyökkäysalueelle saivat, tilanteet painuivat kulmiin. Vastaavasti Jukurit pystyi etenkin toisessa erässä ylittämään keskialueen vauhdilla ja järjestämään uhkaa Lukon päätyyn.

Torstain tappio oli Lukolle kolmas peräkkäinen, eli sinikeltaiset ovat hävinneet kaikki maaliskuun pelinsä.

Hurraamista ei ole viime kuun jälkimmäisen puoliskon peleissäkään, sillä Lukko pystyi välissä kukistamaan pelaajiaan myyneet Sportin ja SaiPan, mutta kärvisteli sitä ennen toisen kolmen ottelun tappioputken.

– Meillä on vaikea hetki menossa. Onneksi saimme kolme pelaajaa takaisin, mutta kolme ukkoa uupuu vielä, Virtanen sanoi.

Paluun kokoonpanoon tekivät Antti Saarela, Gabriel Fontaine ja Oliver Suni. Sivussa olivat odotetusti loukkaantuneiksi ilmoitetut Sebastian Repo ja Kalle Ervasti, sekä uutena miehenä kokoonpanosta oli pudonnut puolustaja Tarmo Reunanen.

– Reunanen on kipeä, mutta ei puhuta pitkäaikaisesta jutusta. Hän voi pelata jo lauantaina, Virtanen sanoi.

Seitsemän peliä, kahdeksan maalia

Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen ihmetteli pelin jälkeen joukkueensa vaisuja otteita avauserässä. Hän tulkitsi ne hermostuneisuudeksi, sillä Jukurit pelaa kauden loppuun pakkovoittotilanteessa.

Vain kolmen pisteen voitot voivat viedä mikkeliläiset pudotuspeleihin.

– Jos heillä oli hermostuneisuutta, niin en tiedä mitä meillä oli, Virtanen tokaisi.

– Kiekot jäivät matkalle, emme saaneet hyökkäyspeliin rytmiä ja meidän näkökulmastamme syntyi vähän halpoja maaleja. Varmaan pelin tärkeys näkyi, mutta parantamisen varaa on hyökkäyspelin suhteen.

Todellakin on, sillä Lukko ei pysty tekemään maaleja. Menossa on seitsemän pelin jakso, jonka aikana Lukko on tehnyt vain kahdeksan pelitilannemaalia.

– Hyökkäyspelin aktiivisuus jäi piippuun kahdessa ensimmäisessä erässä. Nyt se tuli kolmanteen erään, ja pistää mietityttämään, miksi se ei tule alusta asti, Virtanen lausui.

Lukolla nyt kahden kerroksen väkeä

Kolmanteen erään Lukko joutui kahden maalin takaa-ajoasemasta. Jukurit otti ohjat heti toisen erän alkajaisiksi, kun Oliver Larsenin laukaus painui Artjom Zagidulinin vartioiman maalin ylänurkkaan.

Erän puolivälissä samaan kohtaan laatan laittoi läpiajosta Pekka Jormakka.

– Me pelasimme ihan mallikkaan vierasottelun. En tiedä, oliko kaverilla vähän liian kova lataus ja saivatko ihan parastaan irti. Me pelasimme kuitenkin jämäkän ottelun, kokenut Jormakka arvioi.

Lukko pystyi kaventamaan peliä kolmannessa erässä. Kavennuksesta kiitos kuuluu Otto Sompin silmä-käsi-koordinaatiolle, sillä mies pompautti ensin kiekon ilmaan ja sivalsi sen sitten Markus Ruusun selän taakse.

Syötön osumaan tarjoili Antti Saarela, joka pääsi pisteille heti paluupelissään.

– Meillä on vähän kahden kerroksen väkeä suoraan sanoen. Osalla ei syystä tai toisesta luonnistu, Virtanen sanoi erittelemättä pelaajia sen tarkemmin.

"Hankalampi jakso menossa"

Ylempään kerrokseen on helppo torstain perusteella sijoittaa ainakin alati vaarallinen Thomas Gregoire, luotettavasti torjuva Zagidulin, kahteen suuntaan luotettavasti pelaava Henri Ikonen sekä etenkin Josh Kestner, joka näytti haluavan voittaa pelin vaikka yksinään.

– Syöttörytmiä ei saada kasaan, jos ketjussa on yksikin, jolla ei oikein suju, Virtanen huomautti.

Tahallaan varmasti kukaan ei huonosti pelaa kevään tärkeimpien pelien kynnyksellä, eikä Virtanen ketään yrityksen puutteesta syyttänytkään.

– Ei se sellaisesta ole kiinni. Meillä on vain hankalampi jakso menossa. Nyt on puolitoista viikkoa aika saada rivit kasaan, hän totesi.

– Kun meillä vaan on terve joukkue, pystymme kyllä pelaamaan.

Kuopiossa panoksena kolmas sija ja CHL-paikka

Seuraavan kerran Virtasen suojatit ovat kaukalossa lauantaina, jolloin Lukko matkustaa Kuopioon KalPan vieraaksi.

Panoksena pelissä on runkosarjan kolmas sija ja samalla CHL-paikan varmistaminen.

Ottamalla pelistä pisteenkin Lukko pitää KalPan takanaan, sijoittuu runkosarjassa kolmanneksi ja pelaa varmuudella ensi kaudella europelejä.

– Ennen kaikkea tärkeää olisi saada meidän näköinen, hyvä suoritus. Se on se, mitä haetaan. Tulos tulee siten sitä kautta, Virtanen uskoi.