Härregud! Miten näillä tilastoilla voi hävitä? - HIFK nitisti JYPin ruotsalaisvoimin

JYP–HIFK 1–2 (0–1, 1–0, 0–1)

Ratkaisu: HIFK oli kokenut pahoja suoneniskuja keskikaistallaan, kun Juhani Tyrväisen pelikieltoa jäi kärsittäväksi pudotuspeleihin kolmen ottelun verran. Lisäksi Jarkko Malinen putosi rivistä vain muutama tunti ennen peliä. JYP oli pari erää ihmeissään HIFK:n yllättävänkin puolustusvoittoisen pelitavan kanssa, eikä löytänyt kunnolla rytmiä, vaikka veikin kiekollista peliä pääosin mennen tullen. Kolmas erä oli vierasjoukkueelta hyökkäyssuuntaan illan paras ja erän lopulla Erik Thorell unohtui täysin yksin takatolpalle. Kultakypärä ei erehtynyt, vaan lakaisi tyhjään rysään voittomaalin.

1. Patrik Carlsson sai kunnian olla ensimmäinen pelaaja, jonka laukaus suuntautui kohti maalia tässä ottelussa. Carlssonin yläpesäkuti tuotti myös tuloksen, kun pelikellossa oli minuutti ja yksitoista sekuntia. JYPin avauserän peräti 24 laukauksesta vain kymmenen meni HIFK-vahti Kevin Lankiselle saakka ja lipesi ihon alle.

2. JYP teki monta monituista asiaa oikein, mutta siinä tärkeimmässä oli suuria vaikeuksia. Kiekon toimittaminen maalille saatika maaliin oli häkellyttävän vaikeaa. JYPin 71 laukauksesta peräti 35 suuntautui ohi maalin tai jäi matkan varrelle. Auringonvarma Kevin Lankinen torjui kaikkiaan 35 kutia.

3. HIFK:n ruotsalaiskaksikko Carlsson - Thorell maustettuna kakkosketjun kolmannella lenkillä Juha-Peka Haatajalla oli se trio, jonka kautta vierasjoukkueen hyökkäyspeli pyöri. Sen mitä pyöri. Carlsson (1+1) ja Haataja keräsivät kaksi tehopistettä mieheen.

Oho! Eräs siemen JYPin vahvaan kiekolliseen peliin oli erittäin väkevä aloittaminen. JYP vei aloitukset peräti 57-13. Esimerkiksi Jarkko Immonen voitti kaikki 23 aloitustaan ja JYPin vakioaloittajista kaikkien voittoprosentti oli vähintään 70. HIFK:n vakioaloittajien ykkönen oli Carlsson 29,6 prosentilla.

Erikoista: HIFK kiinnostaa. Vuosi sitten ensimmäisessä puolivälierässä Hippoksella oli vain vajaat 3300 katsojaa, kun vastassa oli HPK. Nyt JYP ja Stadin kingit houkuttelivat lehtereille 3745 katsojaa.