Harri Kainulainen tuuletti rauhallisesti, kun hän osui viime kauden seuransa verkkoon ja pohjusti Lukon kahdeksannen peräkkäisen voiton – "Se oli semmoinen normaali"

Lukko luisteli avauserässä HPK:n ylitse.

Riemulla ei ollut rajaa, kun Harri Kainulainen viime vuoden viimeisessä pelissä täräytti kovan lyöntilaukauksen Ilveksen verkkoon. Osuma oli sentterille kauden ensimmäinen.

Kun Kainulainen iski perjantaina entisessä kotihallissaan kiekon viime kauden seuransa HPK:n verkkoon, tuuletukset olivat huomattavasti rauhallisemmat.

– Olivatko, Kainulainen kysyy ja purskahtaa nauruun.

– No, se oli semmoinen normaali tuuletus. Se toinen oli kuitenkin ensimmäinen maali tällä kaudella.

Maalittomuus toi väkinäisyyttä

Kauden alla Kainulainen sanoi Länsi-Suomen haastattelussa, että hänelle kelpaa hyvin nollan maalin kausi, jos pytty nousee keväällä. Sanoillaan hän mukaili Olli Palolaa, joka antoi päivää aiemmin vastaavat kommentit STT:lle.

Maalittomaksi kausi ei jäänyt. Kainulainen oli mies, joka teki Lukon ensimmäisen CHL-osuman syksyllä, mutta liigakaukaloissa kiekko ei tahtonut löytää tietään verkkoon.

Välillä helisivät maalikehikot, ja toistuvasti iso sentteri luisteli vaihtoon kiukkuinen ilme kasvoillaan.

– Olihan se pelaaminen vähän väkinäistä, kun ei saanut onnistumisia, Kainulainen puntaroi.

– Siinä oli vain pakko paiskoa hommia, yrittää parhaansa ja taistella siitä läpi. Noita tulee jokaiselle pelaajalle.

Kahdeksan pelin voittoputki koossa

Nyt Kainulaisen on helpompi hengittää. Perjantain onnistuminen oli jo toinen kolmeen viime peliin, ja se pohjusti Lukolle 1–3 (1–2, 0–0, 0–1) -vierasvoiton HPK:sta.

Samalla Lukko kasvatti voittoputkensa jo kahdeksan ottelun mittaiseksi. Sarjataulukon asetelmien kannalta täysi pistepotti oli raumalaisille tärkeä, sillä voitolla Lukko nousi jo pisteen päähän HPK:sta.

Joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäin, HPK yhdeksäntenä ja Lukko kymmenentenä.

– Hieno juttu, että on saatu peli rullaamaan koko joukkueen kesken, Kainulainen arvioi.

Ylivoimainen ote avauserässä

Perjantaina se rullasi aluksi kuin juna. Lukko oli avauserässä täysin ylivoimainen, eikä vieraiden venäläismaalivahti Artjom Zagidulin torjunut erässä kertaakaan.

Kerran hän tosin joutui kaivamaan kiekon verkostaan, kun Michael Joly onnistui tekemään läpiajosta maalin. Se oli kuitenkin HPK:n ainut maalintekopaikka koko erässä.

– Peliin lähtö oli meiltä aika hyvä. Oikeastaan olimme pirun hyviä ensimmäisessä erässä, olimme pelin päällä, Kainulainen kommentoi.

– Olimme valmiita pelaamaan. Siitä on paljon puhuttu, että pitää olla valmiina ja heti hereillä alusta asti. Nyt oltiin. Se taisi olla kaverille vähän yllätys.

Kainulainen kumautti Lukon ensimmäisen maalin HPK-vahti Daniel Lebedeffin selän taakse. Joly tasoitti, mutta vielä samassa erässä Matthew Abt latasi kovalla lämärillä voittomaaliksi jääneen osuman.

– Mulle tuli siinä kiekko hyvin keskelle. Katselin vielä syöttöä, mutta näkyi sen verran verkkoa, että päätin laukoa. Onneksi meni, Kainulainen totesi.

Vaihtamisesta tuli jopa ylimielistä

Avauserän jälkeen pelitapahtumat tasoittuivat, mutta kokonaisuutena Lukko hallitsi edelleen kamppailua. Ottelun laukauksen kirjattiin Lukolle 67–30, ja torjuntoja Lebedeffille merkittiin 31, kun taas Zagidulin selvisi 13 kopilla.

– Kaveri tietenkin paransi toiseen erään, ja samaan aikaan meillä vähän vaihdot venyivät ja hukkasimme omaa momentumiamme siinä. Viimeinen erä sitten taisteltiin, Kainulainen luetteli.

Lukon päävalmentaja Marko Virtanen sanoi saman asian vielä suoremmin:

– Toista erää HPK vei selkeästi. Meillä oli jopa pikkuisen ylimielistä vaihtamista. Liian monella hyökkääjällä oli keskiarvolla yli minuutin vaihtoja, ja se on aivan liian pitkä aika, hän lausui lehdistötilaisuudessa.

– Viimeisessä erässä pystyimme omaa suoritusta nostamaan, ja sitä kautta saimme voiton. Pikkuisen jäi kuitenkin kaivelemaan tuo toinen erä pelirytmillisesti.

Myös Revon putki jatkuu

Kahdeksan pelin voittoputken aikana Lukon verkkoon ei ole tehty ensimmäistäkään ylivoimamaalia. Perjantaina HPK sai kaksi ylivoimamahdollisuutta, Lukko ei ensimmäistäkään.

Raumalaisten kolmannen maalin viimeisteli Sebastian Repo, jonka sai varsin rauhassa sijoittaa kiekon tyhjiin, kun HPK lopetti pelaamisen keskialueella.

Repo on tehokkaassa vireessä, sillä hän on kolmeen viime peliin koonnut tehot 4+1.

– Meiltä tänään erittäin heikko ensimmäinen erä. Olimme mankelissa koko erän, ja tavallaan menetimme pelin siinä ekassa erässä, HPK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen luonnehti.

– Kun on tämmöinen huippujoukkue vastassa, ei vaan voi antaa tuommoista erää.

Pian mahdollisuus kivuta sarjataulukossa

Vaikka Lukko on napsinut voiton toisensa perään, joukkueen sarjasijoitus ei ole juuri muuttunut. Nyt sarjataulukossa yläpuolella oleva ryhmä on kuitenkin ajettu kiinni.

HPK ja KooKoo ovat edellä pisteen, Pelicans kaksi. Suoraan pudotuspelipaikkaan eli kuudetta sijaa hallussaan pitävään TPS:ään Lukolla on matkaa neljä pistettä.

Seuraavaksi raumalaiset jahtaavat jatkoa voittoputkelleen heti lauantaina Äijänsuolla, jossa vastustajaksi asettuu perjantaina Porissa voittanut Kärpät.

Oululaiset ovat viime peleissä hävinneet enemmän kuin voittaneet, mutta ovat sarjassa neljäntenä.

– Pitää taas olla valmiina, Kainulainen ilmoitti.