HC Satakunnan maalivahdilla unelmailta: nollapeli ja syöttöpiste

HC Satakunnan maalivahti Niklas Lehti vietti unelmailtaa lauantain kotiottelussa S-Kiekkoa vastaan. Lehti torjui 34 kopilla nollapelin ja nappasi tililleen yhden syöttöpisteenkin, kun hirvipaidat kaatoivat vieraansa lukemin 3–0 (1–0, 2–0, 0–0).

- Sovittiin kopissa, että pelataan kurinalaista, energistä ja tylyä kotikiekkoa. Kaikki noudattivat suunnitelmaa, joten hyvähän siitä tuli, Lehti totesi.

Porilaismaalivahti on ollut huippuvireessa sen jälkeen, kun hänen olkapäänsä meni sijoiltaan syyskuun lopulla vierasottelussa RoKia vastaan.

- Seurajohto ja huolto on hoitanut sen verran hyvää teippiä koppiin, että se on parempi kuin koskaan ennen, Lehti totesi kätensä kunnosta.

Lehti sai syöttöpisteensä Satakunnan avausmaaliin, jonka viimeisteli Toni Nurmi. Muut osumat olivat erikoistilannemaaleja. Jesse Laaksonen osui alivoimalla ja Roope Elonen ylivoimalla.

Elosen maaliin sai syöttöpisteen HC Satakunnan uusi hankinta Jimi Palanto. Hyökkääjä on Lehdelle tuttu pelaaja ranskalaisesta Toulouse Blagnacista, jota kaksikko yhdessä edusti.

- Sarjan paras ylivoimapelaaja, Lehti totesi Palannosta, jonka kanssa Satakunnalla on ottelukohtainen sopimus.

Eurajoen Lätkästä HC Satakuntaan siirtynyt puolustaja Paavo Wikman ei ollut vielä kokoonpanossa, mutta hänen pitäisi olla mukana sunnuntain vierasottelussa Bewe TuusKia vastaan.