HC Satakunnan omat playoffit ovat alkaneet

– Tavallaan meidän playoffit on jo alkanut, julisti HC Satakunnan päävalmentaja Kari Makkonen, kun hänen joukkueensa oli lauantaina voittanut Kokkolan Hermeksen voittolaukauksien jälkeen 6–5 (0–1, 2–3 , 3–1, 0–0).

Makkonen viittasi kommentillaan Suomi-sarjan tasaisuuteen. Satakunta nousi voitollaan sarjan viidenneksi 37 pisteeseen, mutta sijoilla 4–13 olevat joukkueet mahtuvat yhdeksän pisteen sisään. HC Satakunta on aseittanut tavoitteekseen sijoittua kahdeksan parhaan joukkoon.

Kokkolassa hirvipaidoille oli tarjolla kolmekin pistettä, mutta Makkonen oli lopulta tyytyväinen kahteenkin. Lisäpisteen vierasjoukkueelle ampui voittolaukauskisassa Samuli Virkkunen.

Satakunnalle osuivat myös Ossi Pellinen, Jaakko Kerisalmi, Jesse Jalava, Jimi Palanto ja Aki Juusela, jonka 5–5-tasoitus viitisen minuuttia ennen loppua lämmitti erityisesti Makkosen mieltä.

– Positiivista on, että uskottiin vielä lopussa. Tehtiin kunnon räkämaali. Elonen (Roope) kaivoi väkisin polviltaan kiekkoa ja Juusela survoi sen sisään, Makkonen hehkutti.

Koko ottelun ilmeeseen hän ei ollut yhtä tyytyväinen.

– Ei pystytä pelaamaan 60 minuuttia ehjästi. Tulee halpoja maaleja ja kiekko kiinnostaa välillä vähän liikaa. Työnteon pitäisi vain olla jatkuvaa, joka erä, joka vaihto. Toivottavasti tuossa on se siemen, Makkonen totesi.