HC Satakunta ei hakenut Mestis-lisenssiä

Kaikkiaan yksitoista Suomi-sarjan seuraa lähetti lisenssihakemuksen anoakseen paikkaa Mestikseen ensi kaudeksi, kertoi Jääkiekkoliitto tiedotteessaan. Jaossa on kaksi villi kortti -paikkaa.

HC Satakunta ei lähettänyt lisenssihakemusta liitolle. Sen sijaan Hermes, FoPS, IPK, JHT, TuusKi, KooVee, Jokipojat, Nokian Pyry, RoKi, S-Kiekko ja Red Ducks lähettivät.

Kun Jääkiekkoliitto ennen kauden alkua tiedusteli seurojen halukkuutta hakea Mestis-lisenssiä, kaikki 15 Suomi-sarjan seuraa laittoivat paperit sisään.

- Pyöritettiin asiaa hallituksessa paljon, mutta tultiin siihen tulokseen, että laitetaan kiinnostus sisälle. Olisi outoa, että jos tähtäämme kuitenkin sarjan kärkipäähän, emme haluaisi nousua myös tätä kautta, HC Satakunnan manageri Harri Huhtamaa totesi tuolloin Länsi-Suomelle.

HC Satakunta voi vielä hakea Mestis-lisenssiä, jos se voittaa Suomi-sarjan. Perjantaina Satakunta otti pudotuspelihaaveiden kannalta tärkeän voiton, kun se kaatoi Pyryn kotihallissaan Eurajoella lukemin 5-2.

Kotijoukkueen tehokkaimmat olivat Samuli Virkkunen (2+2), Jimi Palanto (2+1), Ossi Pellinen (0+3) ja Toni Nurmi (1+0). Voitto nosti hirvipaidat sarjan tasaisessa keskikastissa viidenneksi.

Jääkiekkoliitto tiedotti, että lisenssikomitea kokoontuu maanantaina 19.1. ja käy läpi hakemukset liitteineen. Tämän jälkeen päätetään etenemismallista. Ensi vaiheessa seuroilta pyydetään mahdolliset lisäselvitykset tai pyydetään täydennyksiä lisenssihakemuksessa ilmenneisiin puutteisiin.

Villi kortti -paikoista tehdään päätökset mahdollisimman pian Suomi-sarjan loppuotteluiden jälkeen huhtikuun alussa.