HC Satakunta lähtee Suomi-sarjaan veitsi kurkulla

HC Satakunnan piti pelata kauden kotiavaus Eurajoen jäähallissa viime sunnuntaina. Suomi-sarjan edustuskiekon sijasta kaukalossa nähtiin vain Eurajoen Lätkän junnumatseja.


– Päätös sarjaan osallistumisesta jäi niin viime tippaan, että halli oli varattu. Saimme liiton kanssa sovittua ottelun siirtämisestä marraskuulle, kertoo HC Satakunnan manageri Harri Huhtamaa.


Sarjaan lähteminen varmistui vasta edellisviikolla. Niinpä kaikki pelaajatkaan eivät saaneet järjestymään vapaata kauden avausotteluun. HC Satakunta pelasi Forssassa vajaalla kokoonpanolla. Tuloksena oli kunniakas 6–4-tappio.


– Hyvä joukkue meillä on kasassa. Kaksi maalivahtia ja nelisen kentällistä pelaajia. Sarja on pitkä, joten ehdimme saada pelin uomiinsa. Urheilullisesti on mahdollisuus menestyä, uskoo Huhtamaa.


Entä taloudellisesti? Joko viime kauden rästit on saatu kuitattua?


– Ei. Vielä niitä on työn alla, mutta maksuaikaa on saatu sovittua.


– Iso juttu on, että viime kaudesta kuluja on painettu alas. Suomi-sarjan kauden läpiviemiseen tarvitaan reilut 100 000 euroa, vaikka pelaajille ei makseta. Koko ajan ollaan veitsenterällä, Huhtamaa myöntää.

Lue tiistain Länsi-Suomesta, miten Huhtamaa aikoo pitää joukkueensa taloudellisesti pinnalla. Vieläkö unelma Mestiksestä on hengissä?