Heikki Isoranta sai kokea korkean ilmanalan ja pakkasen metkut – "Happi oli kyllä tiukemmassa kuin merenpinnan tasalla"

Rasti-Lukon kokenut hiihtäjä sijoittui 61:nneksi Ski Classics -maratonhiihtosarjaan kuuluvassa La Diagonelassa.

Rasti-Lukon kokenut Heikki Isoranta pääsi ensimmäistä kertaa kokemaan korkean ilmanalan metkut, kun hän starttasi Ski Classics -maratonhiihtosarjaan kuuluvaan La Diagonelaan, joka järjestettin Sveitsin Zuozissa.

– Korkea ilmanala ja siinä kilpailu olivat minulle täysin uusi kokemus, ja happi oli kyllä tiukemmassa kuin merenpinnan tasalla, Isoranta arvioi.

La Diagonela hiihdettiin lopulta 60 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailuna. Reittiä jouduttiin lyhentämään suunnitellusta viidellä kilometrillä lumivyöryvaaran takia.

Isorannan sijoitus kilpailussa oli 61:s. Hänen edustamansa Team ES Endurance -tallin perustaja Eric Storvall ylsi 45:nneksi kilpailussa, joka päättyi Ruotsin Oskar Kardinin voittoon. Ari Luusua oli parhaana suomalaisena kymmenes.

– Lähdössä oli todella kylmä, kun pakkasta oli 25 astetta ja maalissakun 20 astetta, Isoranta kertoi.

– Meillä ei ollut omaa juottoa kisassa, ja yritettiin mennä juomavyöllä, mutta se ja geelit jäätyivät, joten koko kisa meni ilman juomaa ja lisäenergiaa. Se söi hieman tulosta.

Isorannan on tarkoitus jatkaa Ski Classics -sarjaa sen seuraavassa osakilpailussa eli ensi viikonlopun Toblach–Cortina-hiihdossa.

– Nyt harjoitellaan kevyesti ja palautellaan sekä toivotaan, että Toblach–Cortina päästään hiihtämään.