Heikkilän karhupaita nousee Isomäen kattoon

​Ässät pelaa juhlaottelussa Karhujen mestaruusvuoden peliasussa. (Kuva Ässät)​
​Ässät pelaa juhlaottelussa Karhujen mestaruusvuoden peliasussa. (Kuva Ässät)​

Ässät kunnioittaa Lasse Heikkilän yli 40 vuoden mittaista palvelusta porilaisen jääkiekkoilun hyväksi nostamalla Porin Karhujen pelipaidan numero Heikkilän nimellä Isomäen jäähallin kattoon perjantain juhlaottelussa.

Lasse Heikkilä toimi Karhujen 1965 mestarijoukkueessa pelaajavalmentajana ja pelasi numerolla 13. Ässät kunnioittaa Porin kiekkohistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta perjantaina, kun mestaruudesta tulee kuluneeksi tasan 50 vuotta.

Ässät pelaa perjantaina koko ottelun Porin Karhujen peliasussa ja 1965 mestarijoukkue on kutsuttu kunniavieraina otteluun.

Lasse Heikkilä oli pelaajana nostamassa porilaista jääkiekkoa pääsarjatasolle. Pelaajavalmentajana hän voitti kaupungin ensimmäisen Suomen mestaruuden. Päävalmentajana Heikkilä voitti Ässissä kaksi SM-kultaa ja kaksi SM-hopeaa johtaen Ässät kolmena vuotena peräkkäin Liigan finaaleihin 1978 – 1980.

Ässien toimitusjohtajana Lasse Heikkilä toimi 1981 – 1994. Lisäksi Heikkilä toimi A-maajoukkueen päävalmentajana vuosina 1974 – 1976.

- Haluamme kunnioittaa Lasse Heikkilän panosta porilaisen ja suomalaisen jääkiekkoilun hyväksi tehdystä pitkästä ja ansiokkaasta työstä, Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki kommentoi seuran tiedotteessa.

- Haluan kiittää koko porilaista jääkiekkoyhteisöä tästä suuresta kunniasta. Pitää kuitenkin muistaa, että yksinään kukaan ei pysty suurtekoihin. Tarvitaan vahva ja tiivis yhteisö. Kukaan ei ole mitään ilman joukkuetta, Heikkilä painottaa.