Heikkisen KHL-seuran peli ja valmennuskuviot sekaisin

Raumalaispuolustaja Ilkka Heikkisen edustama Salavat Julajev Ufa vaikuttaa olevan varsin sekaisin. Yhtenä kriteerinä on peli.

Mestariehdokkaiden joukossa kauteen lähtenyt Ufa putosi itäisessä konferenssissa viidenneksi hävittyään kaksi viimeistä vierasotteluaan Atlantille ja Dinamo Minskille yhteismaalein 1-10. 

– Peli on sekaisin. Meillä ei ole taktiikkaa. Toisilla joukkueilla on tarkat systeemit, mutta meillä 20 venäläistä pelaa miten huvittaa. Jos voitamme, voitamme yksilötaidolla, Heikkinen totesi Länsi-Suomelle.

Torstaina Moskovasta tavoitettu Heikkinen epäili, että jotain tapahtuu varmasti. Ufan päävalmentaja Vladimir Jursinovin potkuista on leijunut huhuja ilmassa.

Ilkka Heikkinen on ampunut KHL:ssä tällä kaudella tehopisteet 8+3, jotka oikeuttavat puolustajien maalipörssin viidenteen sijaan. Ylivoima-aikaan Ufassa maalit sen sijaan eivät ole oikeuttaneet.​
Ilkka Heikkinen on ampunut KHL:ssä tällä kaudella tehopisteet 8+3, jotka oikeuttavat puolustajien maalipörssin viidenteen sijaan. Ylivoima-aikaan Ufassa maalit sen sijaan eivät ole oikeuttaneet.​

Perjantaiaamuna alkoi tapahtua. Suomikiekko.comin Jussi Franckin mukaan Ufa tiedotti ensin erottaneensa Jursinovin ja nimittäneensä väliaikaisesti tilalle apukoutsi Vasili Tshizhovin. Hetkeä myöhemmin Ufa tiedotti, että erottaminen oli ennenaikaista ja Jursinov jatkaakin vastuuvalmentajana, koska tietyt olosuhteet vaativat niin.

Venäläisuutistoimisto TASSin mukaan potkut peruttiin Ufan pääsponsorin vaatimuksesta.

Joka tapauksessa Ufan tilanteessa alkaa olla koomisia piirteitä, sillä Jursinov ei lentänyt keskiviikon Atlant-pelin jälkeen joukkueen kanssa Moskovasta Bratislavaan valmistautumaan perjantain Slovan-vierasotteluun.

– Lennän Ufaan, mutta joukke jatkaa vieraskiertuettaan. Mitä tämä tarkoittaa? En kommentoi, Jursinov kertoi R-Sportin mukaan.

Heikkisen puheista voi päätellä, että hän ei ole tyytyväinen valmennuksen ratkaisuihin. Raumalaisen peliaika on jäänyt viime peleissä alle 15 minuuttiin, eikä ylivoimavastuuta ole juurikaan herunut.

– Ylivoimalle pääsen noin kerran kymmenessä pelissä. Vaikka teen maaleja, en silti saa yv-aikaa seuraavassa matsissa. Siellä vetää pakkeja, joiden tehot on 0+2 viiteen vuoteen, Heikkinen tiputteli.

Palkanmaksu Ufassa sentään on Heikkisen mukaan toiminut, vaikka lokakuussa venäläismediassa uutisoitiin seuran talousongelmista. Venäjän viranomaiset olivat jäädyttäneet seuran pääsponsorin, paikallisen öljy-yhtiön tilit osana sen yksityistämiseen liittyviä epäselvyyksiä.

Lue lisää Ilkka Heikkisen kuulumisia ja ajatuksia esimerkiksi ruplan arvon laskemisesta perjantain Länsi-Suomesta.