Henna Blomroos valittiin kolmatta kertaa lajinsa parhaaksi: "On hieno fiilis, että frisbeegolfiakin ruvetaan arvostamaan kunnolla"

Henna Blomroos valittiin kolmatta kertaa vuoden frisbeegolfariksi. Kuva: SFL / Juuso Koro

Frisbeegolfin MM-hopeamitalisti, Rauman Frisbeetä edustava Henna Blomroos valittiin vuoden parhaaksi frisbeegolfpelaajaksi.

Blomroos nappasi näin kolmatta kertaa tittelin itselleen. Urheilutoimittajain Liitto on arvioinut hänet aiemmin frisbeegolfin parhaaksi urheilijaksi 2018 ja 2021.

Juuri 2018 ja 2021 hän voitti henkilökohtaiset Euroopan mestaruudet.

Blomroos on ehdolla myös Vuoden urheilijaksi, ja raumalainen matkustaa torstaina Suomen Urheilugaalaan.

– Tuntuuhan tällainen tunnustus hyvältä. On hieno fiilis, että frisbeegolfiakin ruvetaan arvostamaan kunnolla, Blomroos kommentoi Fisbeegolfliiton verkkosivuilla.

Blomroosin kilpailukausi oli varsin pitkä ja piti sisällään lukuisia kilpailuja laidasta laitaan. Raumalainen asui puolet vuodesta Yhdysvalloissa, missä heitti kauden mittaan yli kymmenen kilpailua. 

Yhdysvaltain avoimessa mestaruusturnauksessa USDGC:ssä hän oli kesä-heinäkuun vaihteessa seitsemäs. Syyskuussa Vermontissa pelatussa Green Mountain Championshipsissa Blomroos oli toinen, ja lokakuussa kauden päättänyt Throw Pink Women’s Disc Golf Championship toi kolmannen sijan.

Keskikesällä Blomroos piipahti pidemmän tovin Suomessa pelaamassa European Openin ja SM-kisat.

– Alkukauteen en ole kovinkaan tyytyväinen, mutta hyvä loppukausi teki tehtävänsä ja kokonaisuudessaan kaudesta jäi ihan hyvä fiilis. MM-hopean lisäksi hyviä kisoja olivat Green Mountainin kilpailu ja Throw Pink, Blomroos arvioi. 

Blomroosin talveen kuuluu paljon fysiikkaharjoittelua, heittoja sekä puttia. Lajiteknisissä asioissa hän kertoo liiton nettisivuilla aikovansa keskittyä eniten puttaamiseen.

– Ensi kauden kisakalenteri näyttää suhteellisen paljon samalta kuin viime kaudenkin, mutta siinä on vielä muutama kisa lisää. Tärkeimpiä tavoitteita on saada putti toimimaan, ja sitä kautta enemmän varmuutta pelaamiseen. European Open sekä EM- ja MM-kilpailut ovat ensi kaudella tärkeimpiä.

Urheilutoimittajain Liitto on valinnut lajiensa parhaat urheilijat jo vuodesta 1946 lähtien. Tänä vuonna lajinsa paras nimettiin 81 eri lajissa. Vuonna 2022 lajilistalle lisättiin uusina lajeina brasilialainen jujutsu ja lukkopaini (yhtenä lajina), petanque sekä vesihiihto.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Raumalainen MM-mitalisti asuu nykyään puolet vuodesta Yhdysvalloissa: "Yksi myrkyllinen käärme taisi olla kämpässä sisälläkin"

Rauman frisbeegolftähti on huomannut nuorten keskuudessa ilmiön, johon haluaisi muutoksen: "Olen ihan tavallinen Henna"