Herola ja Hirvonen nappasivat maailmancup-voiton Salpausselällä - "Tiedettiin, että on mahdollista nousta hyville sijoille, mutta..."

Ilkka Herola ja Eero Hirvonen juhlivat voittoa. Kuva: Markku Ulander

Hulppea hiihto nosti Ilkka Herolan ja Eero Hirvosen voittoon yhdistetyn maailmancupin parisprintissä Lahdessa.

Herola ja Hirvonen sijoittuivat mäkiosuudella kuudenneksi ja pääsivät ladulle liki puolitoista minuuttia itävaltalaiskaksikon Wilhelm Denifl/Mario Seidl jälkeen.

Ladulla Herola ja Hirvonen kirivät tasaisesti vuorovedoin eroa kiinni ja Hirvonen huipensi nousun loppukirillä. Norja jäi toiseksi 0,2 sekunnilla. Itävallan miehistö oli kolmas.

Viimeksi suomalaispari on voittanut maailmancupin parisprintin tammikuussa 2007, kun Anssi Koivuranta ja Hannu Manninen olivat parhaat Ruhpoldingissa.

Herolalla ja Hirvosella oli maalialueella vielä hakemista tuntemuksistaan.

– Vähän vielä sanaton, en oikein tiedä mitä sanoisi, Hirvonen haki Ylen tv-haastattelussa.

– Tiedettiin, että on mahdollista nousta hyville sijoille, mutta..., Herola säesti.

Yhdistetyn miehistö on kokenut kauden mittaan ylä- ja alamäkiä. Nousukunnosta antoivat osviittaa viime viikonlopun kelpo tulokset Klingenthalissa.

Voitto oli molemmille ensimmäinen maailmancupissa.

– Ehkä se tuntuu paremmalta, kun ei osaa oikein odottaa. Useamminkin voisi pärjätä, ei nämä sillein pilalle mene, Herola ruoti.

Toinen suomalaiskaksikko Arttu Mäkiaho/Leevi Mutru sijoittui kahdeksanneksi. Heidän edeltään hylättiin Japanin ykkösryhmä.