Hevosurheilu: Lupaava raumalaisomisteinen ravihevonen Stonecapes Tricky jouduttiin lopettamaan

Raumalaisomisteinen lupaava ravihevonen Stonecapes Tricky on jouduttu lopettamaan, kertoo Hevosurheilu. Smokewalley Oy:n maaliskuussa ostama 4-vuotislupaus sai sunnuntai-iltana vatsaoireita.

– Sillä oli suolitukosta. Sitä yritettiin aikansa pelastaa, mutta se ei ollut lopulta mahdollista. Kipuja olisi ollut jatkossakin. Kaikki tehtiin, mitä pystyi tekemään, osaomistaja Harri Uusi-Marttila kertoi Hevosurheilulle.

Vuosi on ollut raumalaisen Smokewalley Oy:n hevosille muutenkin raskas. Lupaava Blaze Kronos loukkasi jalkansa Elitloppet-viikonlopun viimeistelyissä niin pahoin, että siirtyi siitosuralle.

– Erilaista vuotta odotettiin, kun näihin oli kovasti satsattu, mutta kausi on mennyt varjoisilla kujilla. Mutta hevosurheilu on tällaista, kaikkeen pitää varautua. Niille ei tapahdu, joilla hevosia ei ole, totesi Uusi-Marttila.

Uusi-Marttilan hevosista Callela Einsteinin tarina on sentään hieman onnellisempi. Viime vuonna ähkyleikkauksessa elämästään taistellut ruuna on palannut tänä vuonna kilparadoille. Seitsemästä pienemmästä startista on irronnut yksi ykkössija.

Ennen leikkaustaan Kontion Konditoria Oy:n ja Smokewalley Oy:n omistama Callela Einstein oli toki maan parhaita ravihevosia.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Viime vuoden voitokkain ravihevonen taisteli hätäleikkauksessa elämästään – raumalaisomistaja uskoo paluuseen: "Eiköhän vielä jouduta kirjoittamaan paksua tekstiä hevosesta nimeltä Callela Einstein"

Vain tilaajille Maaseudun Tulevaisuus: Callela Einsteinin toipumisessa takapakkia