HIFK hölmöili, Tukonen rankaisi

r2Player.embedPlayer({ containerId: 'player-placeholder', width: 640, height: 360, mxmlcUri: 'http://gatling.nelonenmedia.fi/media-xml-cache?id=937984', autoplay: false, loop: false, vsite: 'UNKNOWN', loggerIniUrl: 'http://gatling.nelonenmedia.fi/file/sites/default/files/logger-ini.xml' })

HIFK punnersi tasoihin päätöserän loppuminuuteilla, mutta otti heti perään kaksi hölmöä jäähyä, eikä Lukko jättänyt paikkaa käyttämättä. Kahden miehen ylivoimalla ei vielä osunut, mutta ensimmäisen jäähyn umpeutuessa kolahti Lauri Tukosen hirmuinen kanuuna suoraan sinne kuuluisaan ylämummoon. Lukko nappasi todella maistuvan voiton lukemin 2-1, eikä HIFK voi syyttää tappiosta ketään muuta kuin itseään.

- Tämä oli kaunis peli meidän silmiin. Taistelumme oli sitä jääkiekon kauneinta osa-aluetta. Sarjataulukossa tämän ottelun merkitys oli suuri ja se näkyi myös pelissä, tiivisti Risto Dufva peliä.

Peli oli todellakin kovaa taistelua molemmilta osapuolilta. Joka kiekosta väännettiin täysillä, eikä periksi annettu tuumaakaan. Peli oli alusta loppuun todella tasainen, vaikka Lukko ajoittain peliä hallitsikin.

Aaron Gagnon oli sivussa edellisestä ottelusta, mutta se ei näytä miehen tahtia haittaavan. Tänään Gagnon teki Lukon avausosuman todella hienon ylivoimakuvion päätteeksi.

Lukko nousi voittonsa ansiosta kuudenneksi ja on vain neljän pisteen päässä kolmannesta paikasta. Tosin yhdeksänteen sijaan ei ole matkaa kuin kolme pistettä. Se kertonee tarpeeksi sarjan tasaisuudesta ja siitä, kuinka tärkeistä pisteistä tällä hetkellä pelataan. Lukolla on mahdollisuus kasvattaa pistesaalistaan jo huomenna, kun sinikeltaiset matkaavat Turkuun palloseuran vieraaksi. TPS on edelleen sarjajumbo, mutta on parantanut peliään melkoisesti lähiaikoina, joten helppoja pisteitä ei ole tiedossa.

Illan surkein esitys

Surkea lienee monien mielestä hieman liian vaisu sana kuvaamaan illan tuomarityöskentelyä. Aivan käsittämättömiä jäähyjä puolin ja toisin. Kirsikkana kakun päällä Ilkka Mikkolan saama ulosajo, joka kuumensi kaikkien tunteet.

- Herra (Petri) Lindqvist (toinen illan päätuomareista), löysi jo Oulussa kaksi vitosta. Jos tuosta tilanteesta löytää Mikkolalle viitosen, niin minä löydän junan, jossa syö halvalla. Lopussa toinen tuomari paikkaa. Tuollehan nauravat kaikki. Älkää nyt meille enää antako tuota tuomaria, antakaa armoa, sivalsi Dufva tuomareista.

- Ei kai minulla sen enempää sanottavaa ole. Yhdyn edelliseen täysin, kertasi vielä tuomaritarkkailijana toiminut Reijo Ringbom.

Illan palkitut

Tuore nuorten maailmanmestari Joni Nikko kukitettiin ennen pelin alkua. Kukkia vastaanottivat myös Harri Tikkanen (700 ottelua), Olli Sipiläinen (500) ja Juhani Jasu (300).

Lukon tähdet

*** Lauri Tukonen

** Ryan Zapolski

* Joni Nikko

Maalit

1-0 Gagnon YV (Mikkola, Nummelin)

1-1 DeSantis YV (Peltonen, Eklund)

2-1 Tukonen YV (Vahalahti, Tikkanen)

Kuuntele Ramonan maalikooste:

http://www.radioramona.fi/jutut/maalikoosteet/maalikooste-lukko-hifk-101