HIFK ja Mestiksen Jokipojat aloittavat yhteistyön – Halonen ja Hämäläinen ensi kaudeksi Mestikseen

Kerran IFK – ja välillä vaikka Jokipoika. HIFK ja Mestiksen Jokipojat aloittavat yhteistyön, jossa nuoren polven HIFK-pelaajat pääsevät kiinni kehittäviin miesten peleihin. Kuva: JP Mikola

Pääkaupunkiseudun seuratilanne sysäsi HIFK:n yhteistyöhön Mestiksessä Mestiksessä pelaavan Jokipoikien kanssa.

Maanantaia julkistetussa yhteistyössä keskitytään pelaajien pitkäjänteiseen kehittämiseen lyhyiden pelikomennusten sijaan.

IFK:n sopimuspelaajista maalivahti Niilo Halonen ja hyökkääjä Janne Hämäläinen pelaavat lähtökohtaisesti ensi kauden Jokipojissa.

– Meille on tärkeätä pystyä tarjoamaan pelaajillemme kattava kehityspolku, jota pitkin lahjakkaat ja ahkerat nuoret pystyvät kiirehtimättä kehittymään heille sopivissa rooleissa liigatason pelaajiksi. Kokonainen kausi Mestiksessä on monelle pelaajalle oikea askel A-nuorten jälkeen ennen liigapelejä. Tavoitteena on, että 2-3 meidän sopimuspelaajaamme kiekkoilee ensi kauden Jokipojissa, sanoo IFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen perustelee seuransa tiedotteessa.

Yhteistyön keskiössä ovat pelaajat, jotka seurojen toiveesta pelaavat lähtökohtaisesti pelaavat koko kauden Jokipojissa.

Lisäksi yhteistyösopimukseen kuuluu, että HIFK tarjoaa ensisijaisesti nimenomaan Jokipojille niitä pelaajia, jotka pelituntumaa tarvitsevat. Jokipojat ratkaisee tilanteen mukaan, ottaako se kyseisen pelaajan rosteriinsa.

– Teemme pitkäjänteistä työtä nuorten pelaajiemme kanssa ja yhteistyön käynnistäminen samalla lailla pelaajan kehityspolusta ajattelevan Mestis-joukkueen kanssa on meille välttämätöntä. Jokipoikien kanssa keskusteluissa oli alusta lähtien hyvä yhteisymmärrys toistemme tarpeista ja sopimukseen päästiin nopeasti.

Jokipojille keskeinen asia yhteistyössä on sen sisältö.

Farmijoukkueeksi ryhtyminen ei ole seuralle mieluinen vaihtoehto, ja IFK:n näkemykset yhteistyöstä osuivat yhteen Jokipoikien kanssa.

– Jokipojat on käynyt keskusteluja liigaseurojen kanssa aiemminkin, mutta yhteistyö olisi näissä tapauksissa ollut enemmän tai vähemmän farmityyppistä, mikä ei kuulu seuramme toimintakulttuuriin. Kun Tobias Salmelainen otti talvella yhteyttä, yhteinen sävel löytyi oikeastaan heti, sanoo Jokipoikien taustayhtiön Mehtimäki Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jarkko Immonen.

Lisää aiheesta

Saku Salmela siirtyy Ässiin ottamaan seuraavaa askelta - HIFK:lla näyttävä lähtijöiden lista

Kaikkien aikojen jäähykuningas jatkaa HIFK:n paidassa

Lukon Johan Motin ja Sveitsistä palaava Tommi Santala täydentävät kovan HIFK:n miehistön

HIFK:n iso tyhjennys jatkuu – nyt lähti Henri Tamminen

HIFK vahvisti pistepörssivoittajan sopimuksen - kertoi Ilta-Sanomille pelaavansa todennäköisesti ulkomailla

Pelicans hankki kaksi puolustajaa HIFK:sta

HIFK julkisti naisten joukkueen, aloittaa ensi kaudella Mestiksessä

Ilves hankki kärkiosaamista Italiasta, myös HIFK-sentteri haaviin

Nordiksen pysäköintipaikan tilalle ensin valtava kuoppa ja sitten HIFK:n uusi halli

Näkökulma: Halli tulee, mutta missä HIFK pelaa välillä?

HIFK pisti kaksi sentteriä pihalle – Malisen ja Miehon sopimukset purettiin yhteisymmärryksessä