HIFK karkasi Lukolta toisessa erässä

HIFK otti kolmannen peräkkäisen kotivoiton jääkiekon SM-liigassa Raimo Summasen komennossa, kun helsinkiläisjoukkue kaatoi 3–2 Lukon. Mittelö kulki vahvasti isäntien otteessa väkevän toisen erän turvin, raumalaiset kirivät lopussa maalin päähän pelaten kolme viimeistä minuuttia ilman maalivahtia.


– Oli laadukas, kova ja rehti peli. Lukko on kova jengi. Välillä olimme kateissa ”ei kenenkään kiekkojen” kanssa, HIFK:n päävalmentaja Raimo Summanen kertoi.

HIFK:n maalitilin avasi ylivoimalla kapteeni Ville Peltonen, joka laukoi osin tasapainonsa menettäneenä kiekon Petri Vehasen taakse 19. minuutilla.

Kamppailun puolivälissä isäntien prässi tuotti ratkaisevasti kaksi lisäosumaa ja siten 3–0-johdon, kun Roope Talaja ja Jari Sailio yllättivät Vehasen näköesteen avittamina.

– Kolmas maali oli kauneusvirhe. Tuli heti seuraavasta vaihdosta 2–0:n jälkeen. Kotijoukkueen peli oli niin sitoutunutta ja systeemi niin selkeä, ettei siellä ollut tuumaakaan ylimääräistä tilaa, Lukon vastuuvalmentaja Risto Dufva kiteytti.

Lukon kultakypärä Justin Azevedo käynnisti vieraiden takaa-ajon laukomalla kavennuksen 38. minuutilla. Illan toisen ja kauden 14. osumansa kanadalaishyökkääjä viimeisteli vain neljä sekuntia ennen päätössummeria.