HIFK kukisti kuumien vaiheiden jälkeen Lukon kärkikamppailussa – yksi maali riitti petopaidoille lääkkeeksi raumalaiskirouksen: "Kahdessa ekassa erässä ei saatu juuri minkäänlaista hyökkäyspeliä aikaan"

HIFK:lle riitti keskiviikkona voittoon Sebastian Dykin avauserässä tekemä ylivoimamaali.

HIFK on ollut Lukolle viime vuodet lähes pisteautomaatti, sillä ennen keskiviikon kamppailua raumalaiset olivat pystyneet viemään keskinäiset kamppailut yli kahden vuoden ajan. Edellisistä 20 pelistä peräti 16 oli päättynyt Lukon voittoon.

Pitkä putki paukahti kuitenkin poikki, kun joukkueet kohtasivat Nordenskiöldinkadulla eli Helsingin vanhassa jäähallissa. Sebastian Dykin maali riitti antamaan HIFK:lle 1–0 (0–0, 1–0, 0–0) -voiton.

Osuma syntyi aivan toisen erän alussa ylivoimalla. Dyk kumautti rannelaukauksen Lassi Lehtisen vartioiman maalin etuylänurkkaan.

– Peli kestää 60 minuuttia. Kahdessa ekassa erässä ei saatu juuri minkäänlaista hyökkäyspeliä aikaan, Lukon keskushyökkäjä Eetu Koivistoinen harmitteli.

Lukon kannalta kamppailusta muodostui hukattujen läpiajojen ilta. Kauden viidennen nollapelinsä torjunut Frans Tuohimaa joutui pysäyttämään kahdessa ensimmäisessä erässä lukuisia Lukon läpiajoja, ja hänen torjuttavakseen tuli myös Aleksi Saarelan rangaistuslaukaus.

Lukko pääsi iskemään vastaan kesken HIFK:n painostusjaksojen. Helsinkiläiset painoivat päälle varsinkin toisessa erässä, jossa Lehtinen joutui venymään torjuntaan peräti 18 kertaa. Koko kamppailussa nuorelle raumalaisvahdille kirjattiin 29 torjuntaa.

Päätöserä oli Lukolta pelillisesti selvästi paras, ja joukkue pystyi hallitsemaan tapahtumia kaukalossa.

– Kolmannessa erässä saatiin kirivaihdetta päälle ja vähän enemmän laukauksia. Saatiin tulitettua, ja siinä oli ulkotolppaa ja muuta, Koivistoinen totesi.

HIFK ilmoittautui kärkitaisteluun

HIFK:lle kolmen pisteen voitto oli tärkeä taistelussa runkosarjan kärkisijoista. Lukko ja HIFK ovat taulukon ykkönen ja kakkonen, ja voitollaan helsinkiläiset puristivat eron seitsemään pisteeseen.

HIFK on pelannut pelin enemmän, joten pistekeskiarvolla mitattuna Lukko on edellä lukemin 2,13–1,90.

Keskiviikon kamppailussa Lukko pelasi ilman hyökkääjä Anrei Hakulista, joka teki viime viikon kaikissa neljässä pelissä maalin.

Hakulinen loukkaantui lauantain KalPa-pelissä. Todennäköisesti hänen kohdallaan ei puhuta pitkäkestoisesta loukkaantumisesta, sillä Lukko tiedotti maanantaina, että hyökkääjän terveystilannetta tarkastellaan päivä kerrallaan.

Edelleen sivussa olivat myös koronakaranteenissa olevat puolustajat Vili Saarijärvi ja Lukas Klok sekä koronatartunnan saanut päävalmentaja Pekka Virta.

Muokattu kello 21.21: päivitetty kauttaaltaan.