Myös HIFK leikkasi henkilöstönsä palkkoja – kaikki jääkiekon liigaseurat ovat nyt tehneet koronatoimenpiteitä

Lukko oli ensimmäinen liigaseura, joka kertoi pelaajien palkkaleikkauksista. HIFK puolestaan 15 seurasta viimeinen. Kuva: Jussi HIetikko

Kaikki jääkiekon miesten liigaseurat ovat päätyneet leikkaamaan pelaajien palkkioita. Viimeisinä toimenpiteistä tiedottivat perjantaina Turun Palloseura ja Helsingin IFK.

Aiemmin Lukko, Ässät, SaiPa, Sport, Ilves, Tappara, JYP, KalPa, Jukurit, HPK, KooKoo ja Kärpät ovat kertoneet vastaavista toimenpiteistä. Pelicans puolestaan päätyi lomauttamaan osan pelaajistaan.

Leikkaukset, lomautukset ja jopa irtisanomiset ovat koskeneet seuroissa myös muuta henkilöstöä kuin liigajoukkuetta. 

TPS viestitti, että sen jääkiekkoilijat ja liigajoukkueen huoltajat helpottavat seuran talousahdinkoa ja luopuvat osasta palkkaansa. Palkkojen leikkaus koskee myös seuran urheilutoimen henkilöstöä.

HIFK kertoi, että seuran koko henkilöstön vapaaehtoisesta palkkojen alentamisesta on päästy sopimukseen. Palkkojen alentaminen koskee pelaajia, valmentajia, urheilujohtoa ja toimiston henkilöstöä.

 – Kun aloitimme asioista keskustelemisen, vallitsi palkkaleikkauksen ympärillä selkeä ymmärrys ja halu kantaa vastuuta myös joukkueen osalta. Seura on tiukassa tilanteessa ja halusimme ilman muuta kantaa oman vastuumme, linjasi TPS-kapteeni Lauri Korpikoski tiedotteessa.

– Koko suomalainen urheilu tarvitsee nyt kaiken mahdollisen tuen kannattajilta ja yhteistyökumppaneilta, että selviämme näiden aikojen yli. Meidän on itse joustettava ja toimittava tehokkaasti, ja samaan aikaan valmistauduttava normaaliin tapaan ensi kauteen, HIFK:n toimitusjohtaja Jukka Valtanen sanoi seuran sivuilla.

Lisää aiheesta

Lukon pelaajat suostuivat leikkaamaan palkkojaan: "Koimme velvollisuudeksi kantaa kortemme kekoon"

Vain tilaajille KOMMENTTI: Minkä takia taustajätti ei miljoonillaan pelastanut Lukon työntekijöitä lomautuksilta ja palkkaleikkauksilta?

Vain tilaajille Näin Lukon yt-neuvotteluissa kävi – vaikutuksia myös liigajoukkueeseen

Vain tilaajille Näin Lukon palkkaleikkausneuvottelut etenivät – pelaajien edustaja koki pientä painetta joukkueen puolesta: "Että tulisimme vastaan, mutta emme joutuisi ryöstetyksi"

Vain tilaajille Slovakkihyökkääjä paljasti Lukon pelaajien palkkaleikkausprosentin – pudotuspelimenetys toisi osan bonuksina takaisin