HIFK:n fysiikkavalmentaja pesäpallon hopeamitalisti

Harri Yrttiaho.

Harri Yrttiaho on taustaltaan niin peräpalloilija kuin liikunnan yliopistokoulutuksen suorittanut. Nykyisessä ammatissaan hän on viimeksi ollut kolme vuotta Vaasan Sportissa ja sitä ennen Joensuussa niin Jokipojissa kuin koripallon Katajissa.

– Aluksi olin tietojenkäsittelyssä suorittuani tradenomin tutkinnon, mutta aika pian huomasin, ettei se ollut minun juttuni.

Veri veti liikunnan puolella ja niin hän suuntasi Jyväskylän yliopiston liikuntapuolelle. Sitä ennen takana oli niin oma urheilijaura kuin intohimon myötä tullut omaehtoinen opiskelu. Tätä hän oli harrastanut oikeastaan pienestä lähtien.

Urheilu-ura on pesäpallosta.

– Pelasin oikeastaan jokaista paikkaa. En ollut lahjakas missään, paitsi että olin kova tekemään työtä. Eniten olin sieppari tai kolmosvahti. Viimeiset vuodet olin etenijäjokeri.

Tuon roolin myötä ainakin nopeus on tuttu asia. Sitä paitsi lausunnossa taisi olla hiukan vähättelyä, sillä hänen aikanaan KPL eli Kouvolan Pallolyöjät oli kahdesti Superpesiksen hopealla. Vuonna 2009 Sotkamo voitti finaalit ja vuotta myöhemmin Vimpeli. Tällöin KPL oli voittanut runkosarjan.

Yrttiaho on nyt toista kauttaan HIFK:n fysiikkavalmentaja.

– Kun lopetti Vaasassa ja oli firmani myötä muuttanut Helsinkiin, niin kerran HIFK:n urheilujohtaja Tom Nybondas soitti ja kysyi kiinnostustani ryhtyä töihin HIFK:ssa. Kiinnostusta tietysti oli. Piti vain varmistaa, että muut sitoumukset eivät mene päällekkäin. Kun kaikki sidosryhmät näyttivät vihreää valoa, niin olin valmis hommaan. Kaikkiaan soitosta meni vain pari viikkoa, kun olin aloittanut työni, hän kertoi viime vuoden toukokuun tapahtumista.

Yrttiaho tekee työtä firmansa kautta eli hänellä on jatkuva sopimus HIFK:n kanssa.

– Ole viihtynyt seurassa hyvin. Meillä on ollut hyvä ilmapiiri sekä sitoutunut ja kovaa työtä tekevä ryhmä. Niin valmennus- kuin urheilujohdolta olen koko ajan saanut luottamusta. Minulle ei ole mitään valitettavaa.