HIFK:n iso tyhjennys jatkuu – nyt lähti Henri Tamminen

Henri Tamminen vaihtaa HIFK:n värit JYPin valkomustiin. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Pronssijoukkue HIFK uudistuu melkoisesti. Tuorein helsinkiläisjoukkueesta lähtevä pelaaja on Henri Tamminen, 25. Laitahyökkääjäsiirtyy HIFK:sta JYPiin.

Tammisen sopimus on mallia 1+1 vuotta. Sopimuksen jälkimmäinen kausi sisältää seuran option.

Rightilta ampuva raamikas (189 cm/93 kg) Tamminen on jakanut peliaikansa neljän viime kauden aikana HIFK:n Liigajoukkueen sekä K-Vantaan Mestisjoukkueen välillä. Kaudella 2017–18 loukkaantuminen vaati yli kolmen kuukauden toipumisajan.

Urallaan Tamminen on pelannut yhteensä 130 ottelua Liigaa ja CHL:ää playoffseineen. Mestiskokemusta Tammisella on vyöllään yhteensä 70 ottelun verran.

– Henrillä on haussa urallaan seuraava steppi uusissa ympyröissä. Himo menestyä on kova. Vammat on nyt selätetty ja miesten kiekossa tutustumisvuodet pelattu. Pelaajan tavaramerkkejä ovat olleet terävä laukaus, vahva kamppailu sekä raaka ruuhkassakin eteenpäin vievä suora luistelu, JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari kuvailee seuransa tiedotteessa.

JYPin junioreista Olli-Petteri Viinikainen (19) sekä Oskari Kalajanniska (18) JYPin A-Nuorista ovat solmineet huhtikuussa 2+1- mallisen ”juniorisopimuksen” JYPin Liigajoukkueen kanssa. Heidän lisäkseen A-nuoristamme on liigajoukkueen sopimuspelaajiksi jo aiemmin nostettu Samuli Ratinen (20), Anton Stråka (20), Anttoni Honka (17), sekä Roni Allén (19).

HIFK:n joukkue julkistetaan keskiviikkona lehdistötilaisuudessa, joka alkaa kello 13.