HIFK:n Kevin Lankinen loukkaantui harjoituksissa

HIFK:n maalivahti Kevin Lankinen. Kuva Europhoto/Jukka Rautio.

HIFK:n kohtalaisen hyvä loukkaantumistilanne sai tänään pahan käänteen, kun ykkösmaalivahdiksi noussut Kevin Lankinen jouduttiin viemään pois jäältä harjoitusten aikana. Edessä voi olla jopa pitkä sairasloma.

Lankinen pelasi viime kaudella peräti 42 ottelua, kun toinen vahti Niklas Bäckström kärsi useaan otteeseen loukkaantumisista. Pudotuspeleissä Lankinen pelasi 13 ottelua.

Jos Lankisella on edessä vain lyhyt huili, niin tässä vaiheessa HIFK:n maalivahtitilanne ei näytä huonolta. Bäckström jatkaa vielä pitkää uraansa ja toisena vahtina on nuori Niilo Halonen, joka pelasi jo pari liigapeliäkin viime kaudella. Mutta Lankisen sairasloma voi myös olla pitkä, jolloin HIFK:n johto saisi kauden ensimmäiset murheet.

Heti tapahtuman jälkeen tilannetta ei tietenkään tiedetty.

Muuten HIFK on viettänyt kesän omaehtoisen harjoitusjakson aika terveenä. Joukkue palasi maanantaina yhteisharjoituksiin, ja pitkäaikaispotilaita ovat olleet vain puolustaja Miihkali Teppo sekä hyökkääjä Mika Partanen. Kumpikin on aika pian jo täysin terve.

Hyvässä tilanteessa on myös tryout-sopimuksella joukkueeseen liittynyt puolustaja Teemu Laakso, joka on seuran oma kasvatti.

– Nyt kaikki on mennyt hyvin, ja olen päässyt mukaan kaikkiin harjoituksiin. Paikat ovat kestäneet hyvin, hän kertoi tiistain harjoituksissa.

Laakso on parin viime kauden aikana kärsinyt niin lonkka- kuin rannevammoista sekä selkäkivuista. Niin viime kaudet ovatkin jääneet pahasti vajaiksi. Laakso oli vuonna 2005 NHL:n kolmannen kierroksen varaus. Ura ei lähtenyt ”lentoon” Nashvillessa, mutta hän pelasi hyvin niin AHL:ssä kuin myöhemmin KHL:ssä ja Ruotsissa. Viimeksi Laakso on pelannut HIFK:ssa kauden 2007–08. Pari seuraavat viikot näyttävät, kestävätkö paikat ja nähdäänkö Laakso jälleen HIFK:ssa.